Daar is 'ie! Deel 3 van onze rubriek: De gezichten van YK.

Daar is 'ie! Deel 3 van onze rubriek: De gezichten van YK.

Deze week: Tessa Coenraad. Tessa is 22 jaar oud en is bezig met haar Master Technische Geneeskunde. Binnenkort start ze met haar klinische onderzoeksstages, maar voor nu is ze actief als YK'er!

20 september 2021

Tessa is 22 jaar oud en woont in Utrecht. Ze is momenteel bezig met haar master Technische Geneeskunde en begint na de zomer met haar klinische onderzoeksstages.

Wat wil je later worden?

Op dit moment ben ik nog breed geïnteresseerd in medische techniek wat betreft beeldvorming en interventies. Komende periode hoop ik een specifiekere interesse te vinden, of wellicht bij te dragen aan een onderzoek waar ik een groot verschil mee kan maken in de toekomst!

Wat is je huidige opdracht bij YK en wat doe je daar precies?

Afgelopen zomer ben ik het medisch secretariaat van het Alexander Monro ziekenhuis gaan versterken. Hierbij stond het beheren van de agenda’s, de communicatie tussen arts en patiënt en communicatie met andere ziekenhuizen centraal.

Hoe zie jij de positieve impact die jouw werk heeft terug bij de opdrachtgever?

Aangezien het ziekenhuis ondanks corona veel zorg kon laten doorgaan, is het erg druk geworden in het Alexander Monro. In de zomerperiode gaan er natuurlijk veel mensen op vakantie, maar doordat er veel zorg ingepland moest worden en er juist veel nieuwe patiënten naar het ziekenhuis komen, werd het medisch secretariaat overvol. Samen met twee andere meiden van Young Kinase hebben wij de drukste zomerweken gedraaid, waardoor er meer ademruimte kwam voor vast personeel om op vakantie te kunnen. Voor ons juist een prachtige uitdaging om na zo’n korte periode al die verantwoordelijkheden te dragen!

Hoe ervaar jij het werken op deze opdracht en wat voegt het toe aan je carrière?

Voor mij was het een enorme uitdaging in zo’n korte tijd zo veel te leren over het reilen en zeilen in een ziekenhuis. Op twee korte meeloop stages na had ik geen idee hoe het in een ziekenhuis in de praktijk te werk gaat. Omdat het Alexander Monro ziekenhuis een gespecialiseerd ziekenhuis is, en daardoor een stuk kleiner, heb ik snel veel kunnen leren en me een beetje thuis kunnen voelen in een ziekenhuis. Die ervaring ga ik meenemen in alles wat me nog komen gaat! Ook houd mijn vakgebied zich niet bezig met de planning van zorg, maar vind ik het juist erg leuk dat ik hier ervaring in het opgedaan. Zo wordt het begrip voor iedereen waarmee ik in de toekomst ga werken groter en wordt communicatie beter!