De gezichten van YK - deel 1

De gezichten van YK - deel 1

Hier is 'ie: de nieuwste rubriek op onze website en sociale media! In 'De gezichten van YK' laten we zien wie we zijn en wat we doen door jullie te introduceren aan de helden en heldinnen die dit alles mogelijk maken. Robyn neemt de aftrap en vertelt over haar ervaring met het ondersteunen van DBC-correcties.

16 juni 2021

Wie is Robyn?

Robyn Jansen is 27 jaar jaar oud en op dit moment werkzaam als arts-assistent (ANIOS) chirurgie.

Wat wil je worden als je later groot bent?

"Tijdens mijn co-schappen kwam ik erachter dat ik affiniteit heb met de zogenaamde "snijdende" vakken. De pragmatische werkwijze hiervan spreekt mij heel erg aan en daarnaast de afwisseling in taken. Ik wil dan ook chirurg worden."

Wat is je huidige opdracht bij YK en wat doe je daar precies?

"Ik ben bezig met een opdracht waarbij ik een ziekenhuis ondersteun in het toeschrijven van de juiste DBC (diagnose-behandelcombinatie) bij een zorgtraject. Ofwel, de juiste diagnose en behandeling combineren met het juiste kostenplaatje."

Hoe zie jij de positieve impact die jouw werk heeft terug bij de opdrachtgever?

"Wat ik merk is dat ik een positieve invloed heb op de administratieve load voor de medewerkers. Mijn specifieke taak is het oplossen van de fouten die het systeem opmerkt per DBC. Deze kunnen niet worden gedeclareerd. Het is dus eigenlijk een soort puzzel voor mij om uit te zoeken hoe ik toch een declarabel product kan maken. Daar gaat soms best wat tijd in zitten en het is dus fijn voor de opdrachtgever dat ik van puzzelen houd."

Hoe ervaar jij het werken op deze opdracht en wat voegt het toe aan je carrière?

"Mijn mening is dat artsen zich meer mogen bezighouden met organisatie van zorg, zodat ze snappen waarom ze bijvoorbeeld bepaalde administratie moeten uitvoeren. In mijn baan als arts ben ik ook constant bezig met het toeschrijven van mijn handelingen en onderzoeken aan een juiste DBC. Ik moet eerlijk zeggen dat ik nu pas echt snap wat ik dan precies aan het doen ben. Ook ben ik er veel alerter op dat ik soms juist een nieuw zorgtraject moet openen en niet alles onder één noemer kan scharen."

Koppen van YK Robyn Janssen

 

Deel dit artikel

Andere actualiteiten

Tijmen Hommes in het Parool

Onlangs heb ik mijn opleiding tot medisch specialist beëindigd. Na vier jaar studie, twee jaar coschappen, vier jaar ­promotieonderzoek en...

Lees meer
Daar is ze dan!

Het antwoord op al ons wachten. Nee zonder dollen.

Lees meer
Werkstudent gezocht!

Young KINASE heeft ruimte voor een “werkstudent” Wil jij de eerste helft van 2020 YK verder op de kaart zetten?...

Lees meer