Interview Lidy

Lidy Kuster

Na haar opleiding Technische Geneeskunde ging Lidy bij KINASE aan de slag om vanuit haar technische kennis de zorg te verbeteren.

01 mei 2018

Vanaf het moment dat mijn ouders mij als 7-jarige francofiel het Viaduc de Garabit lieten zien, wist ik het zeker; ik wilde later bruggen bouwen. Hoewel de focus over de tijd wat is verschoven van het puur technische naar het meer medisch georiënteerde vlak, is de passie voor het begrijpen, ontrafelen, creëren, en optimaliseren van complexe constructies gebleven.

De zorgwereld is met recht een complexe constructie te noemen, waarin zowel de zorgprofessionals als de patiënten het spoor wel eens bijster zijn. Met mijn achtergrond als Technisch Geneeskundige wil ik juist die complexiteit van de zorgwereld als voordeel gebruiken, zodat de zorgprofessionals, maar zeker ook de patiënten, geen last maar alleen profijt ondervinden van innovaties in de zorg. Vaak voelt dat voor hen nu nog niet zo.

Optimale patiëntenzorg terwijl de zorgprofessional met plezier werkt; dat is mijn doel.

Bij KINASE krijg ik de ruimte om verschillende expertisegebieden in de zorg met elkaar te laten praten en te verbinden. Zo kunnen we gebruik gaan maken van elkaars kwaliteiten, in plaats van elkaar te belemmeren in de ontwikkeling en verbetering van het grotere geheel. Door het slaan van deze bruggen hoop ik uiteindelijk mee te werken aan een zo optimaal mogelijke zorgwereld voor de patiënt, waarin ook de zorgprofessional met plezier zijn werk uitoefent.

Deel dit artikel

Andere actualiteiten

Interview Dagmar

Naast haar werk als verslavingsarts is ze betrokken bij diverse ICT projecten in de zorg.

Lees meer
Scheepsbel

Bij KINASE luiden we een oude scheepsbel als er iemand bij komt.

Lees meer
Tijmen Hommes in het Parool

Onlangs heb ik mijn opleiding tot medisch specialist beëindigd. Na vier jaar studie, twee jaar coschappen, vier jaar ­promotieonderzoek en...

Lees meer