Traineeship

Traineeship in de zorg

Ben jij onlangs afgestudeerd en als arts aan de slag gegaan, maar zou je graag nog wat breder ervaring willen opdoen, juist ook buiten het artsenvak om? Heb je alles in huis om een mooie carrière tegemoet te gaan, maar twijfel je of je eigenlijk wel arts wilt zijn? KINASE biedt jou een unieke mogelijkheid: een traineeship waarin je het werk als arts kan combineren met het werk als zorgconsultant.

Voor wie?

Ons traineeship is ontwikkeld voor iedere afgestudeerde dokter die minimaal een half jaar werkervaring heeft. Wij richten ons enerzijds op artsen die willen kiezen voor een medische vervolgopleiding, maar die eerst ervaring op willen doen zonder hun witte jas. Anderzijds richten wij ons op artsen die twijfelen of ze wel als arts willen werken, maar nog niet definitief hun keuze kunnen of willen maken.

Waarom?

Omdat KINASE dagelijks in contact komt met jonge artsen die meer verwachten van de zorg.  In sommige gevallen zitten inefficiënte procedures en ondoordachte ICT-projecten de kwaliteit van zorg voor patiënten in de weg. In andere gevallen ontbreekt het gevoel van impact hebben. De nieuwe generatie artsen signaleert dit feilloos en zou hier graag iets aan doen, het ontbreekt ze echter aan de tijd en ruimte. Bovendien zijn deze competenties nog niet eerder aan bod gekomen in de opleiding, dus de nodige kennis en kunde ontbreekt. In de gesprekken die wij voeren met jonge artsen komt naar voren dat dit vaak leidt tot 2 uitkomsten;

  • Een jonge dokter vraagt zich of hij/zij nog wel op het juiste spoor zit. Het kan leiden tot een twijfelend en soms knagend gevoel. Jarenlang is er gewerkt om op een bepaald punt te komen, dat gooi je niet zomaar weg. Bovendien, rijst de vraag: kan ik wel wat anders?
  • Een andere uitkomst is dat een jonge dokter niet langer genoegen neemt met het feit dat er tijdens de opleiding nauwelijks of geen kennis en kunde wordt opgedaan van de niet-medische kant van de zorg. De arts grijpt de mogelijkheden aan om zichzelf als nog daar in te bekwamen en een arts ‘met verstand van zaken’ te worden.

In beide gevallen voorziet KINASE in de mogelijkheid om met de uitkomst aan de slag te gaan.

Hoe?

Door middel van ons eenjarige traineeship waar persoonlijke en professionele ontwikkeling centraal staan. Hier doe je ervaring op binnen verschillende type projecten, bereid je je goed voor op de toekomst van de zorg als arts met verstand van zaken of stel je jezelf in staat om een gedegen keuze te maken om wel of niet door te willen gaan met dokteren.

Dit doen we door een persoonlijk programma samen te stellen waarbij je  2 tot 3 dagen per week als arts wordt ingezet en anderzijds 2 tot 3 dagen als consultant. Deze samenstelling is uniek in Nederland. Het prettige aan deze combinatie is dat je op deze manier volop de mogelijkheid houdt om je te ontwikkelen als arts en je tegelijkertijd een kijkje in de keuken mee krijgt van de niet-medische kant van de zorg.

Wat houdt het precies in?

In een jaar tijd doe je ervaring op als zorgconsultant binnen verschillende projecten die vallen onder de verschillende pijlers van Kinase. Je doet hiermee ervaring op met zorg-ICT, financiële optimalisatie, procesverbetering en efficiëntie-bevordering. Tegelijkertijd doe je ervaring op binnen verschillende zorginstellingen en disciplines als arts binnen de eerstelijn. Voor een optimale leerervaring loop je gedurende dit jaar mee met de verschillende onderdelen binnen het ontwikkelprogramma van partnerbedrijf Talent&Care waarbij wederom persoonlijke coaching  centraal staat.

 

Wat is mogelijk na het traineeship?

De combinatie van de twee elementen zorgt ervoor dat je na een jaar bewust kiest voor een carrière als medisch specialist met een verbrede blik op de zorg óf verder kan gaan in de zorgconsultancy.  

Indien je na het jaar kiest voor de zorgconsultancy kan je na de traineeship instromen als consultant bij KINASE. Je ontwikkelt je verder als senior en begeleidt onze junior consultants. Daarnaast word je verantwoordelijk voor het begeleiden van de grotere zorgprojecten. Je bent als arts van grote toegevoegde waarde in de consultancywereld, omdat je de zorg begrijpt en een betere aansluiting vindt bij degenen die je adviseert. 

Indien je na het jaar kiest om door te gaan als arts, biedt Talent&Care ook mogelijkheden voor een vervolgtraject dat voor jou op maat gemaakt zal worden. Je zult met de extra ervaring van onschatbare waarde zijn voor de zorg en een verrijking voor iedere groep artsen.

Waarom KINASE?

De mensen achter KINASE hebben zelf ook een dubbelprofiel: een mix van artsen, ondernemers en consultants, niet zelden vertegenwoordigd in een en dezelfde persoon. Wij weten dus wat er komt kijken bij het maken van carrièrekeuzes en het vinden van je eigen geluid.

Wij hebben ons als doel gesteld de nieuwe generatie artsen uit te dagen om ook buiten het traditionele artsen vak om te kijken en die kennis te gebruiken op de werkvloer. Dit doen we nu ruim 5 jaar en wij geloven dat de zorg daar beter van wordt en het werk leuker.

Hoe nu verder?

Ben jij na het lezen van deze informatie getriggerd en behoor jij ook tot de nieuwe generatie artsen met verstand van zaken? Dan nodigen wij jou van harte uit om contact met ons op te nemen voor het maken van een afspraak op ons kantoor in Bussum om verder te praten over de mogelijkheden ten aanzien van ons Traineeship.

Je kunt ons bereiken op 035-2031522 of via ruben@kinase.nl