Maartje - coassistent

Maartje

Maartje loopt coschappen. Raadt ze Young KINASE aan bij studiegenoten? Zeker wel! En eigenlijk deed ze dat al meerdere keren. Het is namelijk flexibel en uitdagend werk, de mensen zijn dankbaar er en hangt een fijne sfeer. Tsja.. En het betaalt ook nog eens goed. Ze deelt graag haar ervaringen met jou.

Zin in een opdracht?

Ik zat aan het einde van mijn derde jaar, toen ik werd gebeld door een vriendin van mij die bij YK werkte. Of ik zin had in een opdracht. Dat had ik wel. Met een groepje studenten van mijn leeftijd gingen we aan de slag in het Sint Franciscus Gasthuis. Het was onze taak om te onderzoeken hoe tevreden de mensen waren met de bezoektijden. Een afgebakende vraag die toch vaak leidde tot persoonlijk contact met de bezoekers en waarbij je hoort wat hen bezighoudt. Deze informatie kwantificeerden we met behulp van een enquête, zodat het ziekenhuis haar beleid hier eventueel op aan kon passen. Een korte opdracht, maar leuk om met een groepje medestudenten in de centrale hal van het ziekenhuis gesprekjes aan te knopen met mensen.

Zelfsturend team

Net na deze opdracht rondde ik mijn bachelor af en ging ik verder met mijn coschappen. Die werden echter snel onderbroken door de COVID-uitbraak. Ik baalde best wel even dat ik niets om handen had en wilde graag helpen. Gelukkig werd ik opnieuw benaderd door KINASE en kon ik aan de slag bij de ROHA. Deze koepelorganisatie voor de Amsterdamse huisartsen werd in die eerste weken overspoeld met vragen van huisartsen. Wel of niet testen van zieke praktijkmedewerkers? Wel of geen mondkapjes? En soms ook medisch inhoudelijke of logistieke vragen.

Wij werden met een groepje ingevlogen om te ondersteunen in die hectische tijd. Er was al wat voorwerk gedaan door de mensen van YK en dat maakte dat er een erg heldere instructie was voor ons. Daarin werden de verschillende taken beschreven, wie je daarvoor kon benaderen als je er niet uitkwam, een lijst met belangrijke nummers, dat soort dingen. Een van ons werd geleidelijk verantwoordelijk voor het inroosteren, zo waren we echt een zelfsturend team, waarbij de werkzaamheden flexibel konden worden ingedeeld naarmate de behoefte.

We doen het echt samen

Met de huisartsen hadden we echt het gevoel het samen te doen. De dankbaarheid was groot, omdat we hen werk uit handen konden nemen. Als we er op onze beurt niet uitkwamen dan legden ze dingen goed uit. We kregen aan het einde van de opdracht zelfs een bedankje van ze. Een boek over pandemieën. Echt leuk!

Ook YK bedankte ons met moestuinzaden. Geen woorden, maar zaden, hahah. Ik moet ze alleen nog ophalen op mijn oude adres.

Ik zou YK beschrijven als een jong en enthousiast bedrijf. Ondanks het jonge karakter ben ik onder indruk van de professionaliteit van de organisatie. Ook in hectische crisistijden. Er was bijvoorbeeld iets mis gegaan met mijn salaris en ik werd direct teruggebeld en gecompenseerd. Ik hoop dat ze hun werkwijze doorzetten, waarbij je relatief vrijgelaten wordt binnen de duidelijke kaders. Een verbeterpunt, kan ik zo gauw even niet verzinnen. Nou ja, misschien dat ze snel weer een nieuwe opdracht voor me fixen. Ik heb de tijd deze zomer.

Hoe werkt het?
Ben je nieuwsgierig geworden naar interessante, tijdelijke opdrachten? Laat dan je gegevens bij ons achter, zodat wij contact met jou op kunnen nemen!
Laat hier je gegevens achter