Julie - basisarts

Julie

Julie was net klaar met haar coschappen en had ook een bachelor in de rechten op zak. Voordat ze als ANIOS aan de slag ging, wilde ze haar horizon verbreden. Bij Young KINASE kreeg ze een project dat aansloot bij haar expertise. Haar ervaringen daarover deelt ze graag met jou.

Je blik verruimen

Via een studiegenoot hoorde ik over KINASE en kwam ik in contact met Bas. Op dat moment had ik net mijn studie afgerond en wilde ik mijn horizon wat verbreden voordat ik als ANIOS Interne aan de slag ging. Ik heb altijd al een brede interesse gehad en heb bijvoorbeeld ook mijn bachelor rechten gehaald, dus stond wel open voor een uitstapje. Bijkomend voordeel van een flexibele baan bij YK, was dat ik mijn ouders met kerst kon gaan bezoeken in Curaçao, wat als ANIOS natuurlijk wat lastiger is.

Van grote toegevoegde waarde

Via YK werd ik geplaatst op een opdracht bij een zorgverzekeraar. Hier kwam mijn gecombineerde achtergrond in de rechten en geneeskunde zeker van pas. Een groot deel van mijn werk bestond uit het beoordelen of patiënten in aanmerking kwamen voor een vergoeding. Dat is best verantwoordelijk werk, maar gelukkig werkte we met (meestal) heldere richtlijnen. Zo geldt voor een ooglidcorrectie dat de verticale ooglidspleet 7 mm of kleiner moet zijn of dat het ooglid tot 1 mm of lager boven het centrum van de pupil moet staan. In het begin had ik aan deze beoordelingen genoeg, maar al gauw werd ik betrokken in steeds meer interessante projecten en afwegingen. Je bent een van de weinige artsen die daar werken, dus bent van grote toegevoegde waarde. Zo dacht ik mee over het inkoopbeleid bij ZBC’s en hielp bij de controle van dbc’s en dure geneesmiddelen. Ik ben zelfs een paar keer mee geweest om te spreken met Zorgverzekeraars Nederland, de branchevereniging voor verzekeraars. Allemaal super interessant.

Zelfstandig en zorgvuldig

Door deze uitstap van 6 maanden heb ik geleerd over het zorgsysteem. Ook heb ik heel zelfstandig en zorgvuldig leren werken. Dat was belangrijk want ik was toch vaak eindverantwoordelijk voor beslissingen. Dat ik daar nu meer aan gewend ben, gaat me zeker helpen in mijn volgende baan bij de interne geneeskunde. Wat leuk was, was dat ik, door mijn ervaring met dure geneesmiddelen bij de zorgverzekeraar, daarna nog een andere klus kon gaan doen voor YK. Die keer echter vanuit het ziekenhuisperspectief, waar dure geneesmiddelen natuurlijk ook een belangrijk thema zijn.

Of ik het anderen zou aanraden om voor YK te gaan werken? Zeker wel. Het is leuk om een tijdje als niet praktiserend arts te werken. Uiteindelijk ben ik toch wel boven verwachting medisch bezig geweest en miste ik het patiëntencontact ook wat minder dan gedacht. Wat later in de opdracht wilde ik wel weer graag naar de hectiek van het ziekenhuis, merkte ik. Het is goed om een keer de dynamiek op een kantoor mee te krijgen, maar ik ben weer toe aan patiëntenwerk.

Hoe werkt het?
Ben je nieuwsgierig geworden naar interessante, tijdelijke opdrachten? Laat dan je gegevens bij ons achter, zodat wij contact met jou op kunnen nemen!
Laat hier je gegevens achter