Sammy - bachelor geneeskunde

Sammy

Sammy had er bijna twee jaar van zijn geneeskundeopleiding op zitten. Hij had al een andere bijbaan gehad in de zorg. Nu was hij op zoek naar een nieuwe plek om nog meer uitgedaagd te worden. Zo kwam hij bij Young KINASE terecht. Hier deelt hij zijn ervaringen met jou.

Een nieuwe uitdaging

Als tweedejaars geneeskundestudent, was ik op zoek naar een bijbaan. Tijdens een zoektocht op internet kwam ik KINASE tegen en zag ik dat ze ook veel leuke vacatures hadden voor studenten. Ik had een lang en goed gesprek met Bas en een week later kon ik al beginnen.

Bij het Prinses Maxima Centrum voor kinderoncologie kon ik aan de slag op het planningsbureau. De kinderen en hun ouders moeten vaak van ver komen en daarom proberen we het aantal ziekenhuisbezoeken te beperken. Dat doen we door zoveel mogelijk afspraken en onderzoek op een dag te plannen. Soms zijn de afspraken op verschillende afdelingen en met verschillende artsen. En de volgorde doet er vaak ook nog toe. Eerst bloedprikken en een MR en later pas een gesprek met de arts, bijvoorbeeld. In het begin dacht ik soms van hoe ga ik dit leren, maar na 2 weken had ik het redelijk onder de knie. De mensen die daar werken waren erg behulpzaam en ik leerde veel van Anne, een consultant van KINASE die al lang een opdracht deed in het PMC. Dat was ook gezellig, want dan had ik ook iemand van mijn eigen leeftijd om verhalen mee te delen, hahah.

De achterkant van de zorg

In vergelijking tot mijn eerdere geneeskundebijbanen is dit veel uitdagender. Ik leer nu hoe de achterkant van de zorg werkt en hoe je zaken goed kan plannen achter de schermen. Ik kan me zo voorstellen dat dat me straks als coassistent ook veel voordeel geeft, omdat veel van je werk dan bestaat uit het organiseren van de logistiek. O ja en nog een voordeel voor later, ik weet nu goed met HiX te werken. Daarmee heb ik een voorsprong op mijn jaargenoten, die vaak nog nooit van HiX gehoord hebben.

Het betaalt relatief goed en het is heel flexibel. Ik kan ook veel vanuit huis doen. Wat ik soms nog lastig vind is de verantwoordelijkheid die ik voel voor dit werk en de combinatie met mijn eigen studie. Ik leer het steeds beter afbakenen en vooral ook communiceren. Bas van YK helpt me hier goed bij. 

Hoe werkt het?
Ben je nieuwsgierig geworden naar interessante, tijdelijke opdrachten? Laat dan je gegevens bij ons achter, zodat wij contact met jou op kunnen nemen!
Laat hier je gegevens achter