River - coassistent

River

Via een vriend en studiegenoot kwam River bij Young KINASE terecht. Door haar klinische ervaring als coassistent kon ze een waardevolle bijdrage leveren. Ook ervaarde ze de dynamiek van de COVID-crisis. Hier deelt ze haar ervaringen met jou.

Een waardevolle bijdrage

Een aantal maanden geleden werd ik gebeld door een vriend of ik wilde helpen bij een project voor YK. Patiëntendossiers omzetten in een ander format op de oogheelkunde. Het werk op zichzelf was niet super uitdagend, maar mijn medische kennis kwam wel van pas. We maakten best lange dagen, dus het was fijn om aan het einde van de dag gebruik te kunnen maken van het hotel dat door YK geregeld was. Ik had een eigen kamer met keukentje, en ’s ochtend stond er een heerlijk ontbijtje klaar.

Ik had daarvoor een ander bijbaantje. Via een flexpool was ik spreekuurassistent en baliemedewerker in een ziekenhuis. Dat was wat minder flexibel dan de opdrachten voor YK die ik gedaan heb. Daar heb je telkens nieuwe dingen. In het begin is het dan een beetje opstarten, maar dat maakt het ook dynamisch.

Onderdeel van het team

Een goed voorbeeld daarvan is de opdracht voor de huisartsenkoepel in Amsterdam, die vond ik heel leuk. Ook omdat we contact hadden met veel verschillende mensen, waaronder artsen. We voelden ons echt onderdeel van het team. Daardoor voelden we ons echt verbonden.  

Ik heb van mijn opdrachten geleerd dat goede communicatie heel belangrijk is. Bij de opdracht met de huisartsen waren veel mensen betrokken wat het ten tijde van de coronacrisis soms hectisch maakte. Het is dan handig om de opdrachtgever rechtstreeks te vragen wat ze van mij verwachten. Hoe kan ik jullie het beste helpen? Dat wordt je natuurlijk deels verteld door de mensen van YK, maar daar heb je zelf ook een taak in. Deze les kan ik ook meenemen naar het ziekenhuis.

Na iedere opdracht wordt een eindevaluatie gedaan. Dat is erg goed. Zo gaven we bijvoorbeeld aan dat de indeling van het rooster en de aanpassingen daarop wat strakker gecommuniceerd kunnen worden door YK. Ik heb dan wel echt het idee dat daar iets mee gedaan wordt.

Hoe werkt het?
Ben je nieuwsgierig geworden naar interessante, tijdelijke opdrachten? Laat dan je gegevens bij ons achter, zodat wij contact met jou op kunnen nemen!
Laat hier je gegevens achter