Hugo - coassistent

Hugo

Hoe Hugo Young KINASE in één zin zou omschrijven? Young KINASE is een uitzendbureau voor slimme geneeskundestudenten die de kans krijgen consultants te ondersteunen in hun werk aan de organisatorische kant van de zorg. Daarover vertelt hij graag meer.

Het avontuur aangaan

Via een huisgenoot die ook geneeskunde studeert, hoorde ik over KINASE. Hij had al eerder een opdracht gedaan voor YK. Ik zit in het laatste jaar van mijn coschappen en had nog wat tijd tussen de verschillende stages. Dus ik wilde ook wel zoiets en zocht contact met YK.

Via Bas, de coördinator van YK hoorde ik over een opdracht in Zeeland. Best ver weg, dus organiseerde YK een hotel ter plekke. Er was ruimte voor nog een student op het project en omdat het me gezellig leek met een bekende het Zeeuws avontuur aan te gaan, vroeg ik een co-groepsgenootje om zich ook aan te melden.

De andere kant van de zorg

Het ziekenhuis had net een update van het EPD gehad en wij werden gevraagd om dossiers om te zetten op de afdeling oogheelkunde. Niet super intelligent werk, al kwam onze medische achtergrond wel van pas. Het leuke is dat je de andere kant van de zorg eens ziet. Je hoort wel eens over EPD migraties tijdens je coschappen, maar nu mocht je meehelpen. Zo verbreedt het je blik.

Het bleek een korte opdracht te zijn, want we werden onderbroken door de COVID-19 uitbraak.

Toen later ook onze coschappen stop werden gezet, had ik alle tijd van de wereld. Tot ik gebeld werd door Bas. Er zou de volgende dag een project beginnen voor de Amsterdamse huisartsen. Of ik hier oren naar had? Jazeker!

Crisisteam

We gingen aan de slag in een poule van 5 studenten en 1 consultant om het crisisteam van de huisartsenkoepel te ondersteunen. Het crisisteam bestond uit de directeur van de koepel, een aantal huisartsen en een communicatieadviseur. Wij namen de uitvoerende taken op ons. Zo werden we bijvoorbeeld betrokken bij de logistiek van de persoonlijke beschermingsmiddelen en de testcapaciteit. Heel mooi om te kunnen helpen en interessant om zo’n situatie van dichtbij mee te maken.

Natuurlijk moesten we wel even wennen. Ik heb vooral geleerd hoe belangrijk duidelijke communicatie is. Wat verwacht je, van wie en op welk moment. Gaandeweg kreeg ik de leiding over de roostering en konden we met ons groepje het werk indelen op basis van de behoefte van de opdrachtgever en onze eigen beschikbaarheid. Dat was erg fijn werken.

Een brede blik

Andere studentenuitzendbureaus bieden opdrachten in de verzorging. Ik vond het juist wel leuk om andere dingen te zien. Van tevoren wist ik dat niet zo goed, maar gaandeweg kwam ik daar achter. Zoals een crisisteam ondersteunen. Dat is wel iets dat me boeit. Tijdens mijn bachelor heb ik nog economieles gegeven en een minor bedrijfswetenschappen gevolgd. Voorlopig wil ik richting de Heelkunde, maar vind ik het leuk en belangrijk om een brede blik te hebben. Daar helpen deze ervaringen bij.

Hoe werkt het?
Ben je nieuwsgierig geworden naar interessante, tijdelijke opdrachten? Laat dan je gegevens bij ons achter, zodat wij contact met jou op kunnen nemen!
Laat hier je gegevens achter