Opdrachten

Opdrachten Young KINASE

Bij Young KINASE werken (technisch) geneeskunde studenten die helpen bij de implementatie van zorginnovaties. Wij zetten data over, informeren zorgverleners, implementeren apps, regelen floorsupport en het allerbelangrijkst: we nemen de druk weg bij artsen en verpleegkundigen. Zo kunnen zij met aandacht voor hun patiënten zorgen en maken we samen de digitale transitie mogelijk.

Omdat onze mensen in de zorg hebben gewerkt of stage hebben gelopen, snappen zij direct wat er moet gebeuren op een afdeling. Ze weten veel beter wat wel en niet werkt. Daarnaast spreken zij door onze trainingen ook de taal van de ICT. Door deze combinatie vormen zij de brug tussen de techniek en de praktijk. Hieronder volgen een paar voorbeeld van veel voorkomende diensten:

De update van een elektronisch patiëntendossier

Bij een update van een elektronisch patiëntendossier veranderen er meerdere dingen voor zorgverleners: de informatie staat op andere plekken en de knoppen zijn verschoven. Het kost tijd om dit te leren en het volledig onder de knie te krijgen. Tijd die schaars is, omdat de zorg voor patiënten gewoon door gaat. Tijdens een GoLive, de week dat iedereen voor het eerst met het nieuwe systeem werkt, matchen wij onze studenten met een afdeling waar ze al eerder coschappen hebben gelopen. Zij bieden hier floorsupport, leggen zorgverleners uit hoe het nieuwe systeem werkt, beantwoorden vragen en nemen de druk bij de zorgverleners weg. 

Datamigratie in zorginstellingen

Wanneer een ziekenhuis, VVT- of GGZ-instelling van elektronisch cliëntendossier wisselt, moeten de patiëntgegevens worden overgezet naar het nieuwe systeem. Op dat moment ontstaat er een periode van downtime: het hele systeem ligt dan plat. Een groot deel van deze informatieoverdracht gaat automatisch, een ander deel moet handmatig worden overgezet. Onze studenten helpen daarbij. Tijdens de downtime zorgen zij dat de zorg kan continueren; ze registreren patiëntgegevens en zorgen dat deze in het nieuwe systeem terechtkomen.

Go-Live van eHealth apps

In een ziekenhuis liggen is niet alleen vervelend, maar kan ook levensgevaarlijk zijn: patiënten kunnen ziek worden, gedesoriënteerd raken of vallen. Om dat te voorkomen en het aantal patiënten op afdelingen te beperken, stappen veel ziekenhuizen over op thuismonitoring. Door de implementatie van eHealth apps hoeven patiënten niet op de verpleegafdeling verzorgd te worden, maar kunnen thuis genezen. De gezondheidsgegevens die patiënten thuis in deze app registreren, worden namelijk in het ziekenhuis gemonitord. Dit komt de capaciteit op de afdeling ten goede, en helpt patiënten sneller herstellen in hun eigen omgeving. Voor veel artsen en verpleegkundigen is de komst van zo’n nieuwe methode echter een grote verandering. Om een innovatie als deze goed te laten landen, biedt Young KINASE extra handen rondom een GoLive als deze. Dit betreft niet alleen voor- en nazorg, maar flexibele inzet van slimme studenten die de zorg begrijpen, omdat ze zelf in de coschappen of een zorg gerelateerde stage hebben gelopen. Onze studenten bellen met patiënten, koppelen risico’s terug aan hun supervisor en ontfermen zich over het monitoringsproces.