Go-Live van een EPD/EVS

Go-Live van een EPD/EVS

Jilles is afgestudeerd als basisarts en heeft daarnaast de master zorgmanagement afgerond. De combinatie van verlenen van zorg en organisatie van zorg spreken hem aan. Daarom was hij een van de coördinatoren tijdens een groot project van Young KINASE: de Go-Live van een elektronisch voorschrijfsysteem (EVS) van Ziekenhuis Bernhoven.

Een uitdaging op maat

Binnen een ziekenhuis vinden veel verschillende processen plaats. Tegenwoordig gaat veel hiervan digitaal, waarvan het voorschrijven van medicatie een mooi voorbeeld is. De arts selecteert op de polikliniek of afdeling een patiënt en geeft in zijn computerprogramma aan welk middel hij wil voorschrijven. Dit kan in allerlei soorten en maten, waarbij elk medicijn slechts beschikbaar is beperkte samenstelling en dosering. Het is van groot belang dat de arts het juiste middel selecteert, onder de juiste voorwaarden. En dat een verpleegkundige dit checkt voordat zij het middel aan de patiënt overhandigt.

Als coördinator van het Go-Live floorsupportteam had Jilles de taak om een grote groep coassistenten van Young KINASE in korte tijd op te leiden en te begeleiden gedurende de Go-Live van een nieuw medicatievoorschrijfsysteem in Ziekenhuis Bernhoven. Hij moest met twee andere coördinatoren en het projectteam goed nadenken over wat er aan voorbereidend onderwijs gegeven moest worden en welke coassistenten het best konden ondersteunen op de verschillende afdelingen in het ziekenhuis. 

Tijdens de Go-Live zorgde hij ervoor dat de Young KINASE floorsupporters wisten wat er van ze verwacht werd en dat ze zich bij hem konden melden als er grote technische of organisatorische problemen gemeld werden rondom het nieuwe systeem. Hij overlegde zowel op vaste momenten als ad hoc met het projectteam en andere coördinatoren. Met het hele floorsupportteam kon Jilles zo een belangrijke bijdrage leveren aan de invoering van het nieuwe medicatievoorschrijfsysteem. 

 

Hoe werkt het?
Ben je nieuwsgierig geworden naar interessante, tijdelijke opdrachten? Laat dan je gegevens bij ons achter, zodat wij contact met jou op kunnen nemen!
Laat hier je gegevens achter
Neem contact op
Ben jij nieuwsgierig naar onze manier van werken en overweeg je een stap naar de consultancy? Daar komt best veel bij kijken, hè? Kom een keer langs in Bussum, dan praten we erover.
Neem contact op