Complexe patiëntenplanning ondersteunen

Complexe patiëntenplanning ondersteunen

Sammy was bachelorstudent geneeskunde toen hij bij Young KINASE werkte. Zijn project bestond uit ondersteuning bij het planbureau van het Prinses Máxima Centrum. Hij hielp hier mee met de complexe planning van kinderen met oncologische aandoeningen, waarbij zijn medisch-inhoudelijke kennis goed van pas kwam.

Een logistieke uitdaging

Sinds enkele jaren is de oncologische zorg voor kinderen geconcentreerd in één ziekenhuis in Nederland: het Prinses Máxima Centrum. Dat betekent dat alle kinderen met kanker uit heel Nederland voor het grootste gedeelte van hun behandeltraject naar Utrecht afreizen. Soms wonen ze dichtbij, maar vaak hebben ze een langere reisafstand. De kwaliteit van zorg is er uitmuntend, maar het vele reizen is voor veel ouders en kinderen zwaar. Een goede planning is daarom heel relevant, maar vaak wel een logistieke uitdaging.

Ieder kind krijgt een behandeling op maat. Dat betekent dat er rekening wordt gehouden met allerlei facetten die bepalen hoe het behandeltraject eruit moet komen te zien. Het is van belang dat de verschillende onderdelen op de juiste volgorde gepland worden. Wanneer moet je een MRI plannen? Is dat voor de eerste of tweede controle? Hoeveel tijd moet er tussen de labuitslagen en de poliklinische controle zitten? En hoe zorg je ervoor dat ouders en kind dan zo weinig mogelijk op en neer hoeven te komen?

Dit soort vragen houden onze geneeskundestudenten bezig die werkzaam zijn bij het Prinses Máxima Centrum. Doordat ze medisch-inhoudelijke kennis hebben, volgen ze de logica van de veelgebruikte protocollen. Ook kunnen ze laagdrempelig overleggen met een kinderarts als ze er even niet uitkomen. Dat maakt dat onze ondersteuning voor het Prinsés Máxima Centrum relevant is en tegelijkertijd een goede leerschool van de complexe achterkant van de zorg voor onze geneeskundestudenten. 

Hoe werkt het?
Ben je nieuwsgierig geworden naar interessante, tijdelijke opdrachten? Laat dan je gegevens bij ons achter, zodat wij contact met jou op kunnen nemen!
Laat hier je gegevens achter
Neem contact op
Ben jij nieuwsgierig naar onze manier van werken en overweeg je een stap naar de consultancy? Daar komt best veel bij kijken, hè? Kom een keer langs in Bussum, dan praten we erover.
Neem contact op