Omzetten van oogheelkundige dossiers

Omzetten van oogheelkundige dossiers

Hugo was coassistent op het moment dat hij bij Young KINASE meerdere projecten uitvoerde. Tijdens enkele weken vakantie tussen zijn coschappen door, hielp hij mee met het omzetten van oogheelkundige dossiers in het Adrz. Zijn klinische ervaring bij het coschap oogheelkunde hielp hem flink bij het interpreteren van de juiste gegevens.

Een nieuwe versie van het EPD

Elk ziekenhuis werkt tegenwoordig met een Elektronisch Patiëntendossier (EPD). Net als de software die je gebruikt op je telefoon of laptop, komt er soms een nieuwe versie. De ene keer zijn die updates ingrijpender dan de andere keer en dat kan consequenties hebben voor de manier waarop informatie staat opgeslagen. Zo ook bij de overgang van het Adrz naar een nieuwe versie van het EPD.

Veel informatie kon op een automatische manier worden omgezet naar de nieuwe versie, maar dit gold niet voor een flinke hoeveelheid oogheelkundige dossiers. Doordat ze waren opgeslagen op een manier die niet eenvoudig digitaal was om te zetten, moesten ze handmatig op de juiste wijze worden opgeslagen in de nieuwe versie van het EPD. Dat lijkt een eenvoudige klus, maar daarvoor is wel medisch-inhoudelijke kennis vereist.

In de dossiers stond onder andere opgeslagen welke injecties patiënten gekregen hadden voor hun verhoogde oogdruk. Dit moest omgezet worden door medewerkers die de oude, vrije tekstvelden konden vertalen naar gestandaardiseerde opties. Een flinke klus, maar door het met meerdere coassistenten te doen ging dat toch vrij vlot. 

Hoe werkt het?
Ben je nieuwsgierig geworden naar interessante, tijdelijke opdrachten? Laat dan je gegevens bij ons achter, zodat wij contact met jou op kunnen nemen!
Laat hier je gegevens achter
Neem contact op
Ben jij nieuwsgierig naar onze manier van werken en overweeg je een stap naar de consultancy? Daar komt best veel bij kijken, hè? Kom een keer langs in Bussum, dan praten we erover.
Neem contact op