Tijmen Hommes

Arts Tijmen werkt zonder
witte jas in de zorg

Opgeleid tot arts kun je niets anders dan dokteren, dacht Tijmen Hommes. Maar zijn kennis en ervaring blijken van belang bij verbetering in de zorg van binnenuit.

Recent stopte ik met mijn opleiding tot medisch specialist. Tijdens het werken als arts-assistent op diverse afdelingen in verschillende ziekenhuizen viel mij dagelijks op hoe inefficiënt de zorg vandaag de dag nog is. Terwijl buiten de zorg de technologische innovaties een vlucht nemen, blijft de zorg achter: piepers en faxen zijn nog orde van de dag. De behoefte om hier verandering in te gaan brengen, nam met de dag toe. Na een korte zoektocht kwam ik KINASE tegen. Het idee van het zogenaamde “dubbelprofiel” (de zorgprofessional als consultant) sprak mij erg aan. Ik besloot te switchen van carrière, voor KINASE te kiezen en dus de witte jas aan de kapstok te hangen.

“Ik moest andere ziekenhuizen afbellen en de dienstdoende assistenten vragen recente brieven te faxen...”

Ik merk dagelijks in de praktijk hoe het concept als dokter in de rol van adviseur toegevoegde waarde creëert. Mijn medische achtergrond helpt bij het vertalen van oplossingen voor bepaalde problemen. Door de samenwerking met ervaren consultants leer ik dagelijks en ontwikkel ik nieuwe skills waarmee ik mijn steentje kan bijdragen aan modernere en efficiëntere zorg. 

 

Lees het hele verhaal hier. 

De ervaringen van anderen: