De Zorg Laten Werken Awards

De Zorg Laten Werken award

Nu eens niet met de focus op de problemen, maar juist met aandacht voor energieke en opvallende oplossingen. Oplossingen die De Zorg Laten Werken.

Een beetje “over the top” zo’n award uitreiking, maar wel gemoedelijk. En vooral ontzettend belangrijk. Want welke projecten maken het verschil in de praktijk en welke mensen zitten daarachter? Hoe is het ze gelukt om het niet bij rapporten te houden, maar resultaten te boeken? En welke invloed heeft dat op het werk van de zorgverleners en de zorg voor patiënten?

 

Zie je hierboven geen stemopties? Klik hier!

Nominatie 1. BovenIJ - eOverdracht

Een 74-jarige man heeft 2 weken opgenomen gelegen in het ziekenhuis en is nu gelukkig voldoende hersteld om naar huis te gaan. Omdat hij alleen woont, heeft hij de eerste weken thuiszorg nodig om te helpen met douchen en aankleden. Daarnaast heeft hij nog een wond die verzorgd moet worden.

Lees meer >>
"Harde techniek zacht laten landen"

Nominatie 2. Regionale Organisatie Huisartsen Amsterdam (ROHA) - OPEN

Een deel van de patiënten bij de huisarts heeft behoefte aan het inzien van het eigen dossier. Het is ontzettend praktisch om af en toe iets na te kunnen zoeken. Ook geven patiënten aan dat hierdoor het contact met de huisarts gelijkwaardiger verloopt en dat de betrokkenheid bij de eigen gezondheid toeneemt. Bovendien is online inzage van jouw dossier bij de huisarts wettelijk verplicht.

Lees meer >>
"Een gelijkwaardig gesprek tussen arts en patiënt"

Nominatie 3. UMC Utrecht - Zorg van Morgen

Wat als we niets doen? Te weinig handen aan bed, verschraling van de zorg en mindere toegang tot zorg? Het UMC Utrecht heeft een enorme verantwoordelijkheid voor de regio. Met een ambitieus en ziekenhuis-breed programma zorgt het UMCU ervoor dat ze de hooggewaardeerde zorg ook in de toekomst kan blijven bieden. Ze blikken vooruit naar 2030:

Lees meer >>
"Verantwoordelijkheid nemen voor de toekomst"

Nominatie 4. Ziekenhuis Gelderse Vallei - Next

Een versnippering aan systemen binnen een ziekenhuis zorgt ervoor dat (patiënt)gegevens steeds opnieuw moeten worden ingevoerd bij uitwisseling. Dit verhoogt de kans op fouten. Om te zorgen dat gegevens zoveel mogelijk hergebruikt kunnen worden en er geen dubbele invoer nodig is gaat ZGV over op één patiënt georiënteerd systeem.

Lees meer >>
"Veiligere zorg dankzij hergebruik van gegevens"