Lidy

Lidy

Als leidend consultant verdeel ik mijn aandacht tussen de inhoudelijke opdrachten voor opdrachtgevers en onze eigen bedrijfsontwikkeling. Op opdrachten ben ik vaak betrokken vanuit een begeleidende rol voor de consultants met wat minder werkervaring.

Leading Lidy

Het is als leidend consultant belangrijk dat je het DNA van KINASE goed begrijpt en ook uitdraagt. Soms moet je ook dingetjes doen die wat minder spannend zijn, maar die de opdrachtgever of KINASE wel verder helpen. Als je dan creatief bent en buiten de box kunt denken, helpt dat om goed te kunnen identificeren wat de opdrachtgever of KINASE nodig heeft om verder te komen. Ik zie het DNA van KINASE als: “de zorg van binnenuit laten werken”. Dat combineer ik vervolgens graag met mijn eigen DNA: “de zorg voor de patiënt blijven verbeteren.”

Gaat niet bestaat niet

Die zorg van binnenuit laten werken, dat doen we doordat we vanuit bestaande processen stapjes verder komen. We zijn vindingrijk, laten iedereen in zijn waarde en gaan af en toe misschien net even de andere kant op dan voor de hand ligt. Zo kunnen we ervoor zorgen dat zowel zorgprofessionals als patiënten uiteindelijk blij worden. Een mooie overeenkomst tussen mijn rol bij opdrachtgevers en mijn rol bij de bedrijfsontwikkeling is dat ik bij beide kijk welke rol het beste past om met het geheel verder te komen.

Er zijn ook verschillen. Zo ben ik bij opdrachtgevers vaak bezig met het in stelling brengen van zorgprofessionals. Er staat vaak al een goede structuur, maar ze moeten het leuk vinden om iets op een andere manier te gaan doen en daar enthousiasmeer ik ze dan voor. Bij onze bedrijfsontwikkeling merk ik dat er vaak al goede ideeën zijn, maar dat ik meer kan toevoegen door iets meer structuur te brengen. Het is soms wel eens schakelen om op het ene moment bezig te zijn voor een opdrachtgever en op het andere moment mee te denken over KINASE. Het scheelt dan om heldere verwachtingen te scheppen vanaf het begin. 

Een geslaagde dag

Mijn dag als leidend consultant is helemaal geslaagd als ik op het vlak van de opdrachtgever en van het bedrijf iets heb kunnen bijdragen en daarnaast nog even heb mogen dromen over nieuwe ideeën. Al houd ik dat laatste meestal voor de reistijd. De combinatie van vooruitgang in kleine stapjes en tegelijkertijd het zien van de grote lijnen geeft mij echt het gevoel van een geslaagde dag. Stiekem vind ik een beetje sales daarin ook best leuk. Als je ergens heel enthousiast over bent en datgene waar je over praat komt overeen met jouw DNA, doe je vaak onbewust aan sales. Zeker als je je meerwaarde bewijst op de plek waar je zit en je dat zelf ook zo inziet, is dat leuk om te doen.

Sales zonder sales 

Dat is ook wel iets wat ik kan bijdragen bij de coaching van andere consultants. Als je enthousiast bent over wat je doet en daarover vertelt naar de opdrachtgever, volgen nieuwe kansen vaak vanzelf. Ik moet ook eerlijk zeggen dat ik dat de leukste collega’s vind. De collega’s die zo’n intrinsieke drive hebben dat ze er graag enthousiast over vertellen. Dat sluit ook wel weer aan bij hoe we bij KINASE graag werken.

Onze millennialgeneratie is vaak zoekend, omdat er veel van ons verwacht wordt en de mogelijkheden onbegrensd lijken. Het is dan fijn om dichtbij jezelf te blijven. Als je echt van binnen weet dat je iets wil bijdragen aan de zorg, dan zit dat wel goed. Dan zit je bij ons helemaal op je plek en krijg je de ruimte om goede ideeën uit te werken. Er is hier weinig hiërarchie en dat is anders dan veel bedrijfsstructuren in de zorg waar onze consultants hiervoor gewerkt hebben. De vraag is echter wel of die ruimte je past. Niet iedere professional hoeft dat na te streven en dat is maar goed ook, want dan zou het waarschijnlijk een chaos worden.

Technische geneeskunde

Wat overigens nog wel leuk is om te noemen, is dat ik technische geneeskunde heb gestudeerd in Enschede. Dat betekent dat ik geen ervaring heb met het zijn van hoofdbehandelaar. Daarentegen heb ik wel meer analytische vaardigheden opgedaan dan een basisarts. Die mix maakt dat ik vaak een goed duo kan vormen met collega’s die arts zijn. Bij technische geneeskunde is het gebruikelijk om verder te gaan in de wetenschap. Wat dat betreft heb ik net als veel consultants bij ons die arts zijn ook een andere route gekozen. Dat past ook wel binnen ons bedrijf, een beetje buiten de gebaande paden gaan.

Vrijheid en structuur

Uiteindelijk maakt de combinatie mijn werk als leidend consultant nu zo leuk. Ik kan vanuit zowel de opdrachtenkant als de bedrijfsmatige kant ervaren hoe de balans is tussen de vrijheid die we als bedrijf willen bieden en de structuur die we toch nodig hebben om te kunnen groeien. Doordat we af en toe wat anders proberen en ons eigen DNA daarin leidend laten zijn, kunnen we daadwerkelijk wat voor de zorg betekenen. En dat vind ik echt mooi.

 

Hoe werkt het?
Wil je bij ons starten als consultant en ben je benieuwd naar ons sollicitatieproces? Lees dan verder!
Sollicitatieprocedure
Neem contact op
Ben jij nieuwsgierig naar onze manier van werken en overweeg je een stap naar de consultancy? Daar komt best veel bij kijken, hè? Kom een keer langs in Bussum, dan praten we erover.
Neem contact op