David Kok, senior consultant

‘We werken niet aan een opdracht, we werken aan een missie’

“Iedereen ziet dat het anders kan en moet in de zorg. Tegelijkertijd is de praktijk weerbarstig als het gaat om het doorvoeren van veranderingen en het implementeren van innovaties. De enorme druk op de zorg is daar onder andere debet aan. Wat ik zo gaaf vind aan KINASE is dat we die impasse doorbreken met enorm gedreven mensen. Gaat niet bestaat niet. We werken niet aan een opdracht, maar aan een missie: de zorg laten werken. Daar gaan we voor: linksom of rechtsom.”

“Wat we doen maakt de zorg daadwerkelijk beter en niet alleen op papier. We spreken de taal en weten de weg en beginnen altijd op de werkvloer. Wat hebben jullie nodig om dit te verbeteren? We hebben geen pasklare antwoorden of allesomvattende methodiek, maar we weten wel hoe we een stip op de horizon in de praktijk kunnen bereiken en passen het gebruik van onze toolkit op de situatie aan. Zo komen we bijvoorbeeld voor regionale samenwerkingen van ketendenken naar ketendoen en van een technische verbetering van een proces naar daadwerkelijke verandering, en daarmee naar prettig en efficiënt werken in de zorg.”

Met de poten in de klei

“De meeste collega’s hebben letterlijk aan het bed gestaan voordat ze bij KINASE kwamen werken. Zelf heb ik de zorg op een andere manier van binnenuit leren kennen. Ik werkte acht jaar als organisatieadviseur bij het AMC. Organisatiecultuur was en is mijn grote liefde. Ik vind het fascinerend hoe cultuur vaak zowel het probleem als de oplossing is. Tijdens een grote reorganisatie bij Schiphol Group dacht ik na over mijn toekomst. Voor mezelf beginnen of als manager in een meer corporate omgeving waren reële scenario’s. Uiteindelijk koos ik ervoor om bij KINASE met de poten in de klei te gaan staan om de zorg te verbeteren.”

Veilige haven

“Als het buiten weerbarstig is, moet het binnen goed zijn, anders loop je leeg. KINASE is die veilige haven. Alles is bespreekbaar, je kunt jezelf zijn en je kwetsbaarheid tonen. Ik vind dit met recht een bijzonder bedrijf. Voorheen werkte ik ook in omgevingen met veel slimme mensen, maar ik miste daar soms de bevlogenheid die letterlijk iedereen hier heeft. Wat ik ook mooi vind: de organisatie is enorm wendbaar. Wat je gisteren bedacht kan vandaag al realiteit zijn.”

Hoe werkt het?
Wil je bij ons starten als consultant en ben je benieuwd naar ons sollicitatieproces? Lees dan verder!
Sollicitatieprocedure
Neem contact op
Ben jij nieuwsgierig naar onze manier van werken en overweeg je een stap naar de consultancy? Daar komt best veel bij kijken, hè? Kom een keer langs in Bussum, dan praten we erover.
Neem contact op