Daan

Daan

Of wanneer een arts gewoon om kwart over vijf naar huis kan omdat zijn administratie al klaar is in plaats van om half zeven. Daar doe ik het echt voor!

Orthopedie

Tijdens mijn studie wist ik het zeker. Ik word orthopedisch chirurg! Maar na een oudste coschap en 2 ANIOS-jaren, kwam ik tot de conclusie dat ik binnen de orthopedie onvoldoende de breedte van het artsenvak kon beoefenen. De verbreding dacht ik wel te vinden binnen huisartsgeneeskunde. Zo kwam het dat ik daar aan de opleiding begon.

Wat nu?

Al vrij snel merkte ik dat dat vak ook niet voor mij was weggelegd. Toen wist even ik niet zo goed welke kant ik op moest en heb ik veel nagedacht. Tijdens mijn tweede jaar als ANIOS orthopedie heb ik meegeholpen met de implementatie van Epic, een EPD. Dat vond ik onwijs boeiend en ik heb me daar toen helemaal in verdiept. Ik besloot dan ook in gesprek te gaan met consultancybureaus die zich bezighielden met EPD-implementaties. Zo ben ik terecht gekomen bij D&A consultancy.

Happy met HiX

Dat was een interessante periode. Ik kreeg de kans om bij een implementatie van HiX projectleider te zijn van het stuk rondom de apotheek. In een korte tijd kreeg ik daar veel goede handvatten aangereikt om een projectleidersrol op me te nemen. Bovendien was de verwachting dat ik daar diverse optimalisatieopdrachten kon gaan doen. Dat zag ik zeker zitten. Mijn achtergrond als arts zou dan erg waardevol zijn, omdat ik goed op de hoogte was van het proces op de werkvloer.

Er bleken daar helaas te weinig optimalisatieopdrachten voor mij om in te vullen. Daar kwam bij dat ik erachter kwam dat ik niet zoveel plezier haalde uit de projectleidersrol tijdens een implementatie. Je moet dan veel details controleren, bovenop deadlines zitten en veel in percentages uitdrukken. Toevallig zei een collega mij toen: ga eens met KINASE praten, misschien is dat wat voor je.

Gelijkgezinden

Nadat ik twee kennismakingsgesprekken bij KINASE had gehad, kwam ik tot de conclusie dat ik hier zeker nog eens wilde proberen of het vak van zorgconsultant wat voor mij zou zijn. Het is echt een groot verschil dat bij KINASE mensen werken met een medische achtergrond. Dat praat soms toch wat makkelijker. KINASE is daarnaast nog een relatief jong bedrijf. Ik vind het zelf prettig dat daardoor nog veel mogelijk is en goede ideeën vaak worden gewaardeerd en opgepakt.

Ook nadelen

Dat is overigens niet alleen maar gaaf. Zo zijn we bij KINASE nog bezig om de structuur van het bedrijf verder op te bouwen, daar moet je tegen kunnen. Ook zie je dat wij vaak met minder grote en omvangrijke consultancyopdrachten starten. Zelf vind ik dat geen probleem, want je kan op een opdracht vanzelf doorgroeien en deze uitbouwen. En sinds ik hier werk heb ik de aanvragen steeds omvangrijker en uitdagender zien worden. Daar komt bij dat je als arts ook vaak ervaring moet opdoen voordat je gewend bent aan je nieuwe rol. Vooral voor de nieuwkomers is het dus fijn om met een iets minder complexe opdracht te starten.

Wat ik overigens nog leuk vind om te vertellen over mijn vak, is dat je vaak verschillende opdrachten tegelijk doet. Zo kan ik in één week tijd wel met drie verschillende opdrachtgevers bezig zijn met drie totaal verschillende vraagstukken. Dat maakt mijn week erg divers en dat geeft mij echt energie.

Plezier

Ook merk ik dat ik leuk vind om artsen op de werkvloer daadwerkelijk te helpen om weer plezier te krijgen in het goed gebruiken van het EPD. Als ik ze train en ze nadien een stuk hoger scoren op hun tevredenheid, geeft dat echt een voldaan gevoel. Of wanneer een arts gewoon om kwart over vijf naar huis kan omdat zijn administratie al klaar is in plaats van om half zeven. Daar doe ik het echt voor! Zeker als je dat wetenschappelijk kan gaan onderbouwen en meerdere specialisten uit een vakgroep datzelfde tevreden gevoel ervaren.

Hoe werkt het?
Wil je bij ons starten als consultant en ben je benieuwd naar ons sollicitatieproces? Lees dan verder!
Sollicitatieprocedure
Neem contact op
Ben jij nieuwsgierig naar onze manier van werken en overweeg je een stap naar de consultancy? Daar komt best veel bij kijken, hè? Kom een keer langs in Bussum, dan praten we erover.
Neem contact op