Erik Golbach, consultant

“Als inhoudsexpert help ik collega’s met de lessen die ik zelf als consultant heb geleerd”

Tijdens mijn opdrachten richt ik mij op verandering. Zo help ik afdelingen bijvoorbeeld om gebruik te maken van een nieuwe app of ondersteun ik ze om op een andere manier te werken. Ik haal er veel energie uit om samen te leren en beter te worden. Deze lessen kan ik vervolgens bij collega’s en organisaties ook weer delen!

Binnen KINASE werken we met teams die zich op een eigen onderdeel van bedrijfsontwikkeling richten. In mijn eerste halfjaar ben ik aangesloten bij het bedrijfsteam dat het onderwijs verzorgd. Hierin hebben we een vast ritme geïntroduceerd, waarmee we belangrijke vaardigheden écht laten inslijten. Dit heeft ons geholpen om onze kwaliteit te verbeteren en opdrachtgevers beter te helpen. Elk jaar hebben we hier een professionaliseringsslag op uitgevoerd. We zijn begonnen met onderwijs via bekenden en experts uit het veld, maar staan nu steeds vaker zelf voor de groep. We merkten namelijk dat we op onderdelen de experts werden.

Doorgroeien 

In het begin wilde ik alleen eindresultaten delen. Iets dat in mijn ogen niet af was deelde ik liever niet met collega’s omdat ik het goed wilde afleveren. Dat is compleet veranderd. Hoe eerder ik samen met collega’s naar een product kan kijken, hoe beter het eindproduct wordt en hoe sneller we daar komen. In een vaste samenwerksessie op de donderdag nemen we hier tijd voor; leerzaam én nuttig.

Wat ik fijn vind aan het werken bij KINASE, is dat als je iets wil, het ook vaak snel kan! Van uitzoeken welke laptop je wil hebben, tot het volgen van een extern trainingsprogramma of geven van je eigen richting in een opdracht. Je hoeft niet eindeloos protocollen langs, als je nu met een goed voorstel komt is het volgende week geregeld. Dat straalt veel vertrouwen uit in de zelfstandigheid van Kinasianen en voelt goed. 

De zorg laten werken 

In mijn opdrachten heb ik voor veel verschillende ziekenhuizen, huisartsenpraktijken en patiëntorganisaties gewerkt. Eerst was ik onderdeel van een team, nu ben ik vaak in de lead. Overal is verandering de kern, en ik ben de brug die de verandering naar de zorgverlener brengt. Iedereen heeft daarin zijn eigen stijl; ik heb geleerd dat een aanpak die heel goed werkt bij de ene groep, bij een andere groep volledig de plank kan misslaan. Ik voel de verschillen beter aan, waardoor ik verschillende groepen beter kan ondersteunen.

Zo ook in mijn opdracht voor de opleidingen van het nieuwe Elektronisch Patiëntendossier in het UMCU; iedereen leert op zijn eigen manier en maakt op zijn eigen wijze een verandering door. Daarvoor leveren wij dus verschillende vormen van materiaal en een ander tempo, gericht op een ander type mens. Het belangrijkste is: daar is geen trucje voor, dat moet je aanvoelen. En dat maakt het ook leuk! 

Blik vooruit 

Als team zijn we volop aan het ontwikkelen en uitvinden waar we beter in moeten worden. Doordat ik hier al een paar jaar werk, kan ik reflecteren op dingen die we al gedaan hebben zodat we niet opnieuw het wiel hoeven uit te vinden. Waar ik de meeste energie uit blijf halen, is het samen met collega’s blijven leren. Op professioneel vlak gaan we met elkaar heel hard vooruit, terwijl we ook genoeg focus houden voor de werksfeer en gezelligheid.

Hoe werkt het?
Wil je bij ons starten als consultant en ben je benieuwd naar ons sollicitatieproces? Lees dan verder!
Sollicitatieprocedure
Neem contact op
Ben jij nieuwsgierig naar onze manier van werken en overweeg je een stap naar de consultancy? Daar komt best veel bij kijken, hè? Kom een keer langs in Bussum, dan praten we erover.
Neem contact op