Jip Kusen, consultant

‘Dit werk biedt mij het beste van twee werelden’

Tijdens mijn werk als arts kwam ik erachter dat ik de werking van ons zorgsysteem en het nadenken over ‘waarom’ processen op een bepaalde manier zijn ingericht interessant vond. Misschien wel interessanter dan het leveren van directe patiëntenzorg.

Het is dan nog best een grote stap om het ziekenhuis te verlaten en als consultant aan de slag te gaan. In het begin was ik zoekende naar mijn waarde als arts binnen de consultancy. Maar al snel merkte ik, dat de ervaring die ik op de werkvloer heb opgedaan ontzettend waardevol is. Ook de structuur die je als arts hebt aangeleerd, sluit goed aan bij dit werk: van de analyse van een probleem, het doen van onderzoek, tot aan het opstellen van een (behandel)plan en dit uitvoeren aan toe. Verder geeft het me voldoening dat ik nog steeds bijdraag aan de gezondheidszorg. Nu heeft mijn werk echter impact op meerdere patiënten tegelijk in plaats van op het individu.

Waar je in het ziekenhuis vaak geprotocolleerd werkt, biedt consultancy meer ruimte om zelf op zoek te gaan naar de beste oplossing. Overigens begrijp ik heel goed waarom in de directe patiëntenzorg protocollen heel belangrijk zijn, alleen vond ik dat minder bij mij passen. Het projectmatig werken binnen de consultancy maakt het dynamisch en het biedt mij een grote mate van flexibiliteit.

KINASE bestaat uit een groep enthousiaste consultants met een medische achtergrond én ervaring op de werkvloer. Met dit unieke dubbelprofiel zijn we in staat om op inhoudelijk niveau te discussiëren: onder elkaar, maar ook met de opdrachtgever. Samen werken we aan ons doel: de zorg laten werken.

Hoe werkt het?
Wil je bij ons starten als consultant en ben je benieuwd naar ons sollicitatieproces? Lees dan verder!
Sollicitatieprocedure
Neem contact op
Ben jij nieuwsgierig naar onze manier van werken en overweeg je een stap naar de consultancy? Daar komt best veel bij kijken, hè? Kom een keer langs in Bussum, dan praten we erover.
Neem contact op