Implementeren in de HA-praktijk

Implementeren in de HA-praktijk

Help onze praktijken bij het activeren en in gebruik nemen van de koppeling die ketenzorgregistratie in hun huisartsendossier mogelijk maakt.

‘Door de implementatie uit te besteden kan de patiëntenzorg probleemloos doorgaan’

Stel je voor: er ligt een technische oplossing klaar waardoor 120 huisartsenpraktijken prettiger en efficiënter kunnen gaan werken. Dan wil je snel implementeren. Tegelijkertijd zijn zorgvuldigheid en het zo min mogelijk belasten van de drukke huisartsenpraktijken een voorwaarde. Typisch een uitdaging waar ons KINASE-hart sneller van gaat kloppen...

“Bij het implementeren van de HIS/KIS-koppeling is het belangrijk dat de zorgverleners gewoon door moeten kunnen gaan met patiëntenzorg en de registratie daarvan”, vertelt Bob, die deze opdracht leidt. Bij elke praktijk zijn er andere voorbereidingen nodig om het traject met minimale belasting voor de praktijk te doorlopen. Er worden bijvoorbeeld verschillende HISsen gebruikt en ieder heeft zijn eigen instellingen. Hoeveel affiniteit iemand met computers heeft, verschilt ook per persoon. Dat maakt dat je de begeleiding op elke praktijk en op elke persoon afstemt.”

Flexibele studenteninzet

Om de beste manier van implementeren te bepalen is de beoogde aanpak met hulp van drie pionierspraktijken aangescherpt, waarna de regionale uitrol werd gestart. “We zetten hierbij een pool van studenten Geneeskunde in”, zegt Bob: “Dat is gunstig voor het kostenplaatje en studenten zijn flexibel inzetbaar. Dat is nodig bij een opdracht als deze, want de druk op de huisartsenzorg is groot. Qua planning en belasting stemmen we dan ook zo veel mogelijk af op de mogelijkheden van de praktijken. Dat iedereen bij KINASE een zorgachtergrond heeft en goed begrijpt hoe de dagelijkse praktijkvoering eruitziet, helpt daarbij.”

Blije gezichten

Het implementatietraject omvat een paar – meestal online – afspraken per praktijk. “Tijdens de eerste afspraak bespreken we de benodigde voorbereidingen en instellingen. Daarna spreken we af om de koppeling daadwerkelijk te activeren. Ten slotte geven we verdere uitleg en training en nemen we altijd contact op om na te gaan of alles goed loopt en of we nog iets kunnen betekenen. Ons doel is de implementatie zo snel en soepel mogelijk te laten verlopen, zodat huisartsen zich kunnen richten op hun kerntaak: patiëntenzorg. De blije gezichten en positieve reacties die we hebben gekregen tijdens dit project bevestigen: missie geslaagd!”

Hoe werkt het?
Wil je bij ons starten als consultant en ben je benieuwd naar ons sollicitatieproces? Lees dan verder!
Sollicitatieprocedure
Neem contact op
Ben jij nieuwsgierig naar onze manier van werken en overweeg je een stap naar de consultancy? Daar komt best veel bij kijken, hè? Kom een keer langs in Bussum, dan praten we erover.
Neem contact op