Over Ons

Artsen met verstand van zaken

In het huidige zorglandschap is behoefte aan professionals die in staat zijn zorgvraagstukken vanuit een medische achtergrond te benaderen. KINASE heeft als doel de zorg te voorzien van artsen met verstand van zaken.

KINASE is een bedrijf opgezet door bevlogen jonge zorgprofessionals met een passie voor de bedrijfskundige kant van de zorg. We hebben veel plezier in het zorgen voor patiënten, maar zijn voortdurend geprikkeld door de vraag hoe we zorg beter kunnen organiseren. We geloven daarbij in het leren in de praktijk en plaatsen artsen vaak buiten hun comfortzone. Met de juiste begeleiding ontwikkelt iemand zich zo razendsnel tot een “arts met verstand van zaken”. Wij vormen de brug tussen de zorgprofessionals en ondersteunende afdelingen zoals de zorgadministratie, IT en Finance & Control. Zo ontstaan waardevolle oplossingen voor zorgvraagstukken.

"Oplossingen vanuit de zorgprofessional zelf"

KINASE heeft als doel de zorg te voorzien van mensen met  een dubbelprofiel. De focus van hun opdrachten ligt op de praktijk. Hiermee zijn de ontwikkelde vaardigheden direct van waarde wanneer iemand besluit terug te keren naar het ziekenhuis. Anderen zullen niet terugkeren in het primaire zorgproces, maar halen zoveel energie uit onze manier van werken, dat zij doorgroeien in het consultancy-werk. Met hun dubbelprofiel zijn ze van onschatbare waarde voor de zorg. 

Onze cultuur

Er heerst een open en informele cultuur waar altijd tijd is voor goede en nieuwe ideeën. Wij bieden dan ook alle ruimte aan onze mensen om deze ideeën tot uitvoering te brengen. Daarnaast hebben we een aantal woorden die ons typeren:

  • Flexibiliteit: KINASE is wendbaar. Linksom of rechtsom, wij zorgen dat het werkt. Wij passen ons daarbij altijd aan aan de vraag van onze opdrachtgever
  • Verbinden: KINASE verbindt mensen en afdelingen met elkaar. Samen een probleem oplossen door elkaar te vinden.
  • Katalysator: KINASE versnelt processen binnen een zorgorganisatie, zodat deze organisaties beter en efficiënter kunnen werken.
  • Vindingrijk: Gaat niet, bestaat niet! Dat is de lijfspreuk van KINASE. Wij vinden altijd een passende oplossing voor een probleem.
  • Rebels: KINASE is een beetje tegendraads en gaat op zoek naar de grenzen binnen opdrachten om het beste resultaat te bereiken.

Onze missie

KINASE voorziet de zorg van artsen met verstand van zaken:

Onze opdrachtgevers zijn bevlogen zorgverleners of -managers, die de brug willen slaan tussen medische en niet-medische professionals. Zij hebben behoefte aan consultants met een dubbelprofiel die de taal spreken van beide werelden. De KINASE opdrachtgever wil praktijkgerichte oplossingen en de zorg van binnenuit veranderen.

Onze consultants zijn talentvolle dokters met de wens om de zorg beter te laten werken. Zij willen bij KINASE hun bedrijfskundige en analytische vaardigheden verder ontwikkelen. Met deze vaardigheden brengen ze hun collega zorgverleners verder in hun dagelijkse werk met patiënten.

 

Motto: 'De zorg laten werken' 

Onze werkwijze

Actuele kennis van zorgprocessen vormt de basis van onze dienstverlening. Wij combineren projectmanagement en projectondersteuning, met een duidelijke communicatie naar de werkvloer. Door onze kennis van de praktijk, zijn wij in staat om oplossingen te bieden voor vrijwel ieder probleem binnen de zorgsector 

Ons team

Ons team bestaat uit artsen, verpleegkundigen, een technisch geneeskundige en een apotheker die vanuit hun ervaringen, de zorgsector willen verbeteren. Wij houden van uitdagingen. Het blijft niet alleen bij een oplossing, maar wij zorgen er ook voor dat onze ideeën overgedragen worden bij onze klanten, zodat er een structurele oplossing gecreëerd wordt. 

Anne Schuppers

MD, zorgconsultant

Heeft na haar studie geneeskunde bij de interne gewerkt. Ze is geïnteresseerd in de organisatie van zorg en werkt aan diverse projecten bij KINASE

Lidy Kuster

MSc, leidend consultant

Is opgeleid tot technisch geneeskundige. Ze gebruikt haar expertise van abstracte zaken (medische beeldvorming, ICT en wet- en regelgeving) om de zorg voor patiënten beter te maken.

Ruben Buitenhuis

MSc, operationeel directeur

Heeft na zijn master Health Economics gewerkt voor een groot adviesbureau als zorgconsultant. Hij heeft een sterke band met de zorg en vormt een “linking pin” tussen consultants en medici.

Wessel Fuijkschot

MD, PhD, mede-oprichter en algemeen directeur

Na zijn geneeskunde en promotie gestart als internist in opleiding. Hij is geboeid door organisatie van zorg.

Sharona van Es

Leider mens en ontwikkeling

Met haar achtergrond in de verpleging en managementervaring in de consultancy, heeft zij een grote passie voor mens en ontwikkeling.

Bas Vreugdenhil

MD, sales consultant

Studeerde naast zijn studie geneeskunde ook zorgmanagement. Onderzoekt bij KINASE de markt en bouwt contacten op.

Steven Hendriks

MD, PhD, zorgconsultant

Heeft na geneeskunde en zijn promotie-onderzoek gewerkt in de huisartsenpraktijk en het verpleeghuis. Hij richt zich nu met veel plezier op procesoptimalisatie in de zorg.

Lotte Wakkie

MD, zorgconsultant

Heeft ervaring in de revalidatiegeneeskunde en interesse in programmeren en optimaliseren.

Martijn Kool

MD, PhD, zorgconsultant

Na een PhD en klinische ervaring op de SEH zet Martijn zich met veel plezier in om het zorgproces efficiënter te maken

Karin Blankestijn

MD, zorgconsultant

Heeft als arts bij de interne, oogheelkunde en reumatologie gewerkt. Daarna heeft ze haar enthousiasme voor de organisatorische kant van zorg vorm gegeven door haar werk als consultant

Daan Vermeulen

MD, MSc, zorgconsultant

Tijdens zijn werk als ANIOS merkte hij dat de vertaalslag vanuit de ICT naar de zorg matig ging. Daan wil hier graag een positieve bijdrage aan geven door kennis van beide kanten.

Stefan Ottenbros

PharmD, MSc, mede-oprichter en adviseur

Als apotheker en bedrijfskundige heeft hij een grote passie voor ondernemerschap binnen de zorg.

Dagmar van Rijckevorsel

MD, zorgconsultant

Na haar geneeskunde heeft ze gewerkt bij de chirurgie en bij de verslavingszorg. Nu verdiept ze zich met veel plezier in de zorg als proces.

Iris Jongerius

MD, Zorgconsultant

Neemt haar werkervaring als AIOS anesthesiologie mee in de consultancy om sluimerende werkprocessen wakker te schudden.

Ylse Brouwer

MD, zorgconsultant

Heeft gewerkt op de SEH en de cardiologie. Werkt bij KINASE als zorgconsultant en volgt daarnaast een opleiding tot programmeur.

Elodie te Poel

MD, zorgconsultant

Na haar studie geneeskunde werkzaam aan diverse projecten als consultant

Ruud van Uden

MSc, manager zorgcontrol & trainer procesoptimalisatie KINASE

Vanuit zijn ruime ervaring als zorgconsultant op het gebied van procesoptimalisatie, vindt hij het geweldig om de KINASE consultants te trainen.

Jeroen van der Wiel

BSc, sales consultant

Jeroen heeft een bachelor geneeskunde op zak volgt nu een master bedrijfskunde. Hij helpt KINASE bij de werving van nieuwe opdrachten.