Over Ons

Artsen met verstand van zaken

In het huidige zorglandschap is behoefte aan professionals die in staat zijn zorgvraagstukken vanuit een medische achtergrond te benaderen. KINASE heeft als doel de zorg te voorzien van artsen met verstand van zaken.

KINASE is een bedrijf opgezet door bevlogen jonge zorgprofessionals met een passie voor de bedrijfskundige kant van de zorg. We hebben veel plezier in het zorgen voor patiënten, maar zijn voortdurend geprikkeld door de vraag hoe we zorg beter kunnen organiseren. We geloven daarbij in het leren in de praktijk en plaatsen artsen vaak buiten hun comfortzone. Met de juiste begeleiding ontwikkelt iemand zich zo razendsnel tot een “arts met verstand van zaken”. Wij vormen de brug tussen de zorgprofessionals en ondersteunende afdelingen zoals de zorgadministratie, IT- en financiële afdeling. Zo ontstaan waardevolle oplossingen voor zorgvraagstukken.

"Wij geloven in oplossingen vanuit de zorgprofessional zelf"

KINASE heeft als doel de zorg te voorzien van mensen met  een dubbelprofiel. De focus van hun opdrachten ligt op de praktijk. Hiermee zijn de ontwikkelde vaardigheden direct van waarde wanneer iemand besluit terug te keren naar het ziekenhuis. Anderen zullen niet terugkeren in het primaire zorgproces, maar halen zoveel energie uit onze manier van werken, dat zij doorgroeien in het consultancy-werk. Met hun dubbelprofiel zijn ze van onschatbare waarde voor de zorg. 

Onze cultuur

Betrokkenheid, ontwikkeling en kwaliteit zijn de drie kernwaarden waar wij iedere dag mee werken. Dit vormt de basis voor ons handelen en straalt uit in alles wat wij doen. Er heerst een open en informele cultuur waar altijd tijd is voor goede en nieuwe ideeën. Wij bieden dan ook alle ruimte aan onze mensen om deze ideeën tot uitvoering te brengen. Daarnaast hebben we een aantal motto’s die we regelmatig uitspreken:

-         Artsen met verstand van zaken

-         De zorg laten werken

-         Gaat niet, bestaat niet

-         Impact door authenticiteit

Onze werkwijze

Actuele kennis van zorgprocessen vormt de basis van onze dienstverlening. Wij combineren projectmanagement en projectondersteuning, met een duidelijke communicatie naar de werkvloer. Door onze kennis van de praktijk, zijn wij in staat om oplossingen te bieden voor vrijwel ieder probleem binnen de zorgsector 

Ons team

Ons team bestaat uit artsen, een technisch geneeskundige en een apotheker die vanuit hun ervaringen, de zorgsector willen verbeteren. Wij houden van uitdagingen. Het blijft niet alleen bij een oplossing, maar wij zorgen er ook voor dat onze ideeën overgedragen worden bij onze klanten, zodat er een structurele oplossing gecreëerd wordt. 

Wessel Fuijkschot

MD, PhD, medisch directeur

Na geneeskunde en zijn promotie begonnen als internist in opleiding. Hij is daarbij voortdurend bezig met de bedrijfseconomische kant van de zorg.

Anne Schuppers

MD, zorgconsultant

Is na haar studie geneeskunde als arts bij de interne geneeskunde gaan werken. Ze is daarnaast geïnteresseerd in de organisatorische kant van de zorg en werkt aan diverse projecten bij KINASE

Ruben Buitenhuis

MSc, operationeel directeur

Na zijn Master Health economics werkte hij voor een groot adviesbureau als zorgconsultant. Hij heeft een sterke band met de zorg en vormt daarmee een “linking pin” tussen consultants en medici.

Sharona van Es

People manager

Met haar achtergrond in de verpleging en managementervaring in de consultancy, heeft zij een grote passie voor mens en ontwikkeling.

Lidy Kuster

MSc, zorgconsultant

Is opgeleid tot technisch geneeskundige. Ze gebruikt haar expertise van abstracte zaken (medische beeldvorming, ICT en wet- en regelgeving) om de zorg voor patiënten beter te maken.

Dagmar van Rijckevorsel

MD, zorgconsultant

Na het bepalen van haar artsendiploma heeft ze gewerkt bij de chirurgie en bij de verslavingsgeneeskunde. Nu verdiept ze zich met veel plezier in de zorg als proces.

Karin Blankestijn

MD, zorgconsultant

Heeft als arts bij de interne geneeskunde, oogheelkunde en reumatologie gewerkt. Daarna heeft ze haar enthousiasme voor de organisatorische kant van zorg, vorm gegeven door haar werk als consultant

Arno Bisschop

MD, PhD, MSc, HR-directeur

Na de opleiding geneeskunde, bedrijfskunde en zijn promotie begonnen met ondernemen en dagelijks bezig goede zorg en begeleiding bieden vanuit zijn artsenperspectief.

Stefan Ottenbros

PharmD, MSc, strategisch directeur

Met de achtergrond van apotheker en bedrijfskunde heeft hij een grote passie voor ondernemerschap binnen de zorg.

Petra Sonder

MD, zorgconsultant

Door haar ruime ervaring als fysiotherapeut en arts kan ze uitstekend de vertaalslag maken van de wens van zorgverlener naar advies op organisatieniveau

Marije te Winkel

MD, zorgconsultant

Werkt als arts bij de cardiologie en heeft ontdekt dat ze 'meer' wil dan alleen patiëntenzorg. Deze ambitie brengt ze in de praktijk via KINASE.

Jeanne Heijnen

MD, zorgconsultant

Is arts-assistent in opleiding tot ziekenhuisarts en afgelopen jaren ook ervaring opgebouwd in de consultancy op het gebied van value based health care

Elodie te Poel

MD, zorgconsultant

Ruud van Uden

MSc, Manager zorgcontrol & Trainer procesoptimalisatie KINASE

Vanuit zijn ruime ervaring als zorgconsultant op het gebied van procesoptimalisatie, vindt hij het geweldig om de KINASE consultants te trainen.

Maaike Gooier

BA, Manager Backoffice

Na haar studie personeel en arbeid heeft ze gewerkt op HR-afdelingen. Bij KINASE kan ze haar voorliefde voor cijfers en mensen goed combineren.

Evi van Zanten

BSc, Happiness & Office Manager

Na haar studie Voeding & Diëtetiek wilde ze graag bezig zijn met werknemersgeluk in de zorg. Organiseren gaat haar van nature goed af en ze staat altijd klaar met een glimlach.

Bas Vreugdenhil

MD, sales consultant

Werkt als arts op de SEH en studeert daarnaast zorgmanagement. Onderzoekt bij KINASE de markt en bouwt contacten op.

Lotte Wakkie

MD, zorgconsultant

Heeft ervaring in de revalidatiegeneeskunde en interesse in programmeren en optimaliseren.

Jeroen van der Wiel

BSc, Sales consultant

Jeroen heeft een bachelor geneeskunde op zak volgt nu een master bedrijfskunde. Hij helpt KINASE bij de werving van nieuwe opdrachten.

Gijs de Vente

BSc, MBA zorgconsultant

Gijs heeft ruime ervaring als verpleegkundige en als manager op de SEH en IC. Hij volgde o.a. een MBA en brengt nu zijn kennis in de praktijk bij KINASE.

Ylse Brouwer

MD, zorgconsultant

Heeft gewerkt op de SEH en Cardiologie. Werkt bij KINASE als zorgconsultant en volgt daarnaast een opleiding tot programmeur.