DZLW podcast: stichting Zorgmakers

DZLW podcast: stichting Zorgmakers

Seizoen 3 van De Zorg Laten Werken is gestart! In de eerste aflevering gingen Anna Verhulst en Wessel Fuijkschot in gesprek met Rob van der Kolk en Sarah van der Lely.

30 augustus 2023

Manager Rob van der Kolk en toenmalig co-assistent Sarah van der Lely leerden elkaar kennen op het hoogtepunt van de COVID-crisis. Rob nam bij het Landelijk Consortium Hulpmiddelen (LCH) de leiding met de inkoop van mondkapjes, en Sarah volgde hem wekenlang met haar camera. Het resultaat was de veelbesproken VPRO Tegenlicht documentaire ‘Zorgen voor morgen’.

In die tijd ondervonden ze beiden hoeveel je in de zorg voor elkaar kan krijgen als je samenwerkt met mensen die er echt voor gaan én de bureaucratie tijdelijk kan worden omzeild. Die creativiteit zetten zij nu voort in hun Stichting Zorgmakers, die met paarse krokodillen, gouden na-apers en een levensgroot hamsterrad, zorgverleners weet te bewegen tot het delen van oplossingen in de zorg.

Luister nu dit mooie gesprek en laat je ook inspireren door deze oplossingsgerichte dokters!

Spotify: https://lnkd.in/eMaf7u34
Apple Podcasts: https://lnkd.in/edVyWTBv
Medicast: https://lnkd.in/ei7W3mu2
Deel dit artikel

Andere actualiteiten

Samen Voor Goud - Zorg als topsport

Met de Olympische Spelen voor de deur organiseren KINASE en VANDERLAAN op woensdag 5 juni samen hét event voor innovatie...

Lees meer
TiiM congres 2024

“De Technisch Geneeskundige als cruciale verbinder tussen techniek en werkvloer."

Lees meer
Medimaat sluit zich aan bij Young KINASE!

Met deze stap wordt Young KINASE de grootste in Nederland op haar gebied.

Lees meer