Blindelings vertrouwen

Blindelings vertrouwen

We voelden ons enorm gesteund en ik heb nog steeds het gevoel dat we toen samen de kar de berg op hebben getrokken.

07 april 2020

Martine Griffioen, coördinator patiëntenplanning Prinses Maxima Centrum voor kinderoncologie

“Ik werk al 2 jaar intensief samen met de consultants van KINASE en ik vertel graag over mijn ervaringen. We zijn een jong ziekenhuis en vlak na de oprichting in 2018 hadden we een paar maanden waarbij we alle zeilen bij moesten zetten om het planningsproces in te richten. De consultants van KINASE hebben ons toen uit de brand geholpen. Door heel hands-on mee te helpen en zelfs in te springen bij het daadwerkelijk plannen. De medische achtergrond van de consultants maakten dat ze het echt snapten. Dit maakte vervolgens weer dat patiënten niets van onze zorgen achter de schermen meekregen en onze artsen ontlast werden. We voelden ons enorm gesteund en ik heb nog steeds het gevoel dat we toen samen de kar de berg op hebben getrokken.

Inmiddels staan veel van de processen als een dijk en zijn we als ziekenhuis met nieuwe uitdagingen bezig. Een van de consultants die er toen ook al bij was, is nog steeds bij ons actief: Anne. En wat een topmens is dat. Slim, loyaal, dienstbaar, kortom echt goud waard. Hoewel ze nu meer in een adviseursrol zit, steekt ze nog steeds de handen uit de mouwen als dat nodig is. Ze voelt zich medeverantwoordelijk voor het verder opbouwen van het ziekenhuis. Ze heeft overzicht, krijgt mensen gemakkelijk mee en blijft aan het schip trekken als ze denkt dat het beter kan. Ze werkt keihard, groeit na 2 jaar nog steeds iedere dag en is blindelings te vertrouwen. Ook nu we wat minder direct samen werken, zoeken we elkaar vaak op om dingen te bespreken en hebben we veel van elkaar geleerd.

Daarnaast wil ik nog kwijt dat ik het contact met Ruben, die de inzet van de consultants coördineert, altijd erg prettig vind. De inzet is snel op en af te schalen en er heeft in die 2 jaar maar 1 keer iemand tussen gezeten die niet bij ons paste. Dat is toen zeer snel opgelost, door deze persoon te vervangen. Ik hoop dat we nog lang samenwerken.”

Martine PMC

Deel dit artikel

Andere actualiteiten

Tijmen Hommes in het Parool

Onlangs heb ik mijn opleiding tot medisch specialist beëindigd. Na vier jaar studie, twee jaar coschappen, vier jaar ­promotieonderzoek en...

Lees meer
Daar is ze dan!

Het antwoord op al ons wachten. Nee zonder dollen.

Lees meer
Werkstudent gezocht!

Young KINASE heeft ruimte voor een “werkstudent” Wil jij de eerste helft van 2020 YK verder op de kaart zetten?...

Lees meer