Concreet aan de slag met IZA: 3 práktische inzichten!

Concreet aan de slag met IZA: 3 práktische inzichten!

Sharing is caring, zeker in tijden van nood. De druk op de IZA-transformatie wordt met de dag groter. Er is een tekort aan goedgekeurde aanvragen, er worden te weinig transformaties echt in gang gezet.
De bottleneck? ‘De aanvragen worden niet goedgekeurd’.

28 maart 2024

Daarom delen wij 3 concrete inzichten, die zo in de praktijk kunnen worden gebracht. Dus ben jij bezig met een IZA-aanvraag? Neem ze mee!

Niet lullen, maar echt transformeren. Inclusief een uitgewerkt praktijkvoorbeeld van onze scholingsaanpak, in de praktijk erg succesvol in onze project- en verandermanagement opdrachten.

Dit zijn onze 3 inzichten voor het laten slagen van de transformatie:

  1. Onvoorspelbare toekomst: richt de transformatie in als een bowlingbaan met hekjes in de goot, om wendbaar veranderen met een langere tijdshorizon mogelijk te maken.
  2. Samenwerking in de praktijk: heb de ballen om te zeggen dat iemand anders iets beter kan of weet voor de patiënt, om écht samenwerken mogelijk te maken.
  3. One size fits nobody: geef ruimte met transformatie á la carte, om zorgprofessionals te begeleiden in verandering die beklijft en op een manier die voor hen echt werkt.

Begin dit jaar zijn we begonnen met het delen van onze inzichten. De komende tijd zullen we nog meer delen vanuit onze praktijk en zeker ook good practices van andere organisaties. Alles om de zorg te laten werken. Meer weten of eens over ervaringen van gedachte wisselen? Neem contact op met David.

Deel dit artikel

Andere actualiteiten

Samen Voor Goud - Zorg als topsport

Met de Olympische Spelen voor de deur organiseren KINASE en VANDERLAAN op woensdag 5 juni samen hét event voor innovatie...

Lees meer
TiiM congres 2024

“De Technisch Geneeskundige als cruciale verbinder tussen techniek en werkvloer."

Lees meer
Medimaat sluit zich aan bij Young KINASE!

Met deze stap wordt Young KINASE de grootste in Nederland op haar gebied.

Lees meer