EPD laten werken

Het EPD laten werken
voor de zorgverlener

Werken in de zorg, betekent werken in een elektronisch patiëntendossier (EPD). KINASE wil het EPD laten werken voor de zorgverlener en niet andersom.

14 augustus 2018

Toch hebben veel zorgverleners last van deze opvolger van de papieren status. Ze verdwalen geregeld en klikken en vinken zich suf. Daardoor kijken ze meer op het scherm en minder naar de patiënt. Oorzaken hiervan zijn niet alleen een gebrek aan “computer skills”, maar ook de manier waarop het systeem is ingericht en de gemaakte werkafspraken.

Onze consultants werken zelf als arts met een EPD. Ze weten dus waar ze het over hebben en zijn gedreven om meer uit het EPD te halen. Als een vakgroep ons vraagt te helpen, beginnen we vaak met een scan. Binnen een week hebben we daarmee de belangrijkste knelpunten boven water. Daarna komen we met verbetersuggesties. Per suggestie geven we aan hoe groot de inspanning is en wat het voor het team oplevert. Op die manier selecteren we samen de meest kansrijke verbeteringen en gaan we aan de slag om ze een voor een door te voeren.

Interesse in een scan of benieuwd naar onze successen? Kijk op op onze site of stuur een mail naar ruben@kinase.nl

Deel dit artikel

Andere actualiteiten

Tijmen Hommes in het Parool

Onlangs heb ik mijn opleiding tot medisch specialist beëindigd. Na vier jaar studie, twee jaar coschappen, vier jaar ­promotieonderzoek en...

Lees meer
Daar is ze dan!

Het antwoord op al ons wachten. Nee zonder dollen.

Lees meer
Werkstudent gezocht!

Young KINASE heeft ruimte voor een “werkstudent” Wil jij de eerste helft van 2020 YK verder op de kaart zetten?...

Lees meer