Ondersteuning gericht op artsen

Ondersteuning gericht op artsen

“De ondersteuning was vooral gericht op artsen, daarom kozen wij voor KINASE.”

26 april 2021

In december 2020 maakt het Franciscus Gasthuis & Vlietland een grote stap voorwaarts met de migratie naar HiX 6.2. Bij KINASE weten we dat dit niet zonder slag of stoot gaat. We waren dan ook blij dat we het ziekenhuis mochten ondersteunen bij het realiseren van deze grote verandering. We spraken met Karin Maten, projectmanager ICMT, over hoe zij erop terugkijkt.

“De migratie was op alle fronten goed voorbereid. De processen waren grondig getest, er werd zorg gedragen voor goede documentatie en de artsen op de werkvloer waren zorgvuldig voorbereid. KINASE verzorgde de klassikale trainingen van tevoren en de floorsupport tijdens de Go-Live. Ik heb vaak met hen om tafel gezeten om te bespreken hoe we dit moesten aanpakken. Door hun medische achtergrond konden zij zich goed verplaatsen in de denkwijze van onze artsen, hieruit bleek de toegevoegde waarde van een arts-consultant. Ondanks de grote hoeveelheid aan vragen die op hun bordje kwamen lieten ze zich niet uit het veld slaan.”

“Het contact met KINASE tijdens de Go-Live was erg prettig. Ze waren altijd beschikbaar en bereid om mee te denken. Er lag zelfs een alternatief draaiboek op tafel i.v.m. de Corona-maatregelen. Uiteindelijk hebben we deze niet nodig gehad, maar het was een fijn idee om achter de hand te hebben. Ook intern wist KINASE snel de weg te vinden naar collega’s, bijvoorbeeld als er overlegd moest worden met Functioneel Beheer.”

Wij vonden het gaaf dat we mochten meewerken aan de succesvolle HiX 6.2 migratie in het Franciscus Gasthuis & Vlietland. Met onze medische achtergrond konden we een brug slaan tussen de projectleiders en de zorgprofessionals. Het is dan ook mooi om achteraf te horen dat dit heeft bijgedragen aan een zachte landing op de werkvloer. De volgende keer zijn wij er graag weer bij!

karinmaten2

Deel dit artikel

Andere actualiteiten

Zo maken we IZA waar: de menukaart

Waarom we opleiding voor IZA-transformatie
à la carte moeten aanbieden

Lees meer
Zo maken we IZA waar: samenwerken in de zorg

Als je wil samenwerken in de zorg, moet je de ballen hebben om toe te geven dat een ander iets...

Lees meer
Medimaat sluit zich aan bij Young KINASE!

Met deze stap wordt Young KINASE de grootste in Nederland op haar gebied.

Lees meer