Interview Dagmar

Dagmar van Rijckevorsel

Naast haar werk als verslavingsarts is ze betrokken bij diverse ICT projecten in de zorg.

01 maart 2018

Als jonge arts in het ziekenhuis, maar ook als specialist zijn veel dagen een race tegen de klok. Dat is op zich niet erg; het houdt je scherp en de dagen vliegen voorbij, maar als de oorzaak voor een substantieel deel gelegen is in inefficiëntie, is dat jammer. Zeker wanneer dit ten koste gaat van het daadwerkelijke patiëntencontact en het werkplezier. Tijdens mijn werkzaamheden als arts-assistent liep ik hier meer en meer tegenaan, en zag ik in wisselende mate hetzelfde bij veel collega’s gebeuren. We klagen allemaal graag over het feit dat ‘het’ anders zou moeten, soms hebben we zelfs ideeën over hoe het anders zou kunnen, maar zelden is er de tijd deze ideeën echt vorm te geven of veranderingen door te voeren. Zonde!

"Een belangrijke toegevoegde waarde van zorgconsultants met een dubbelprofiel is dat wij goed kunnen communiceren met andere dokters."

Bij KINASE kan ik me juist bezighouden met deze vervolgstappen. Althans, de helft van de week, de andere helft werk ik als arts. In beide functies ondervind ik meerwaarde van dit dubbelprofiel. Door de consultancy ontwikkel ik me breder als arts, door o.a. veel te leren over de organisatie en bedrijfskundige kant van de zorg. Andersom blijf ik contact met de werkvloer houden, wat het begrijpen van de vraagstukken die ik als consultant tegenkom gemakkelijker maakt. Kortom, voor mij de ideale combinatie.

Deel dit artikel

Andere actualiteiten

Interview Dagmar

Naast haar werk als verslavingsarts is ze betrokken bij diverse ICT projecten in de zorg.

Lees meer
Scheepsbel

Bij KINASE luiden we een oude scheepsbel als er iemand bij komt.

Lees meer
Tijmen Hommes in het Parool

Onlangs heb ik mijn opleiding tot medisch specialist beëindigd. Na vier jaar studie, twee jaar coschappen, vier jaar ­promotieonderzoek en...

Lees meer