Interview Laurence

Laurence Moss

Laurence werkte tijdelijk als zorgconsultant bij KINASE om een EPD implementatie te begeleiden.

01 april 2018

Na mijn coschappen te hebben afgerond wilde ik als pas afgestudeerd arts weleens verder kijken wat er zich in Nederlandse zorg afspeelt. Immers als co-assistent kijk je in de kliniek mee maar heb je helaas weinig kennis over de andere kant van de zorg omdat je daar eenvoudigweg geen onderwijs over krijgt. Zo leek het mij nuttig om meer te weten over organisatie en financiering van de Nederlandse gezondheidszorg of wat er komt kijken bij een EPD implementatie bijvoorbeeld. Via Kinase heb ik de mogelijkheid gekregen om me enerzijds te verdiepen in de organisatorische kant van een ziekenhuis door mee te werken aan een project in een ziekenhuis. Anderzijds leerde ik tijdens de terugkomdagen op kantoor tijdens het gezamenlijke onderwijs heel veel andere relevante zaken over de zorgsector. Hier werden thema's als Value Based Health Care, het Nederlandse zorgverzekeringsstelsel en datauitwisseling behandeld. 

"Een unieke en leerzame ervaring om ‘achter de schermen’ in het ziekenhuis te werken!"

Tijdens het project in het Canisius Wilhelmina Ziekenhuis heb ik mij bezig gehouden met de implementatie van een EPD (HiX van ChipSoft) en meegewerkt aan het opleiden van de organisatie hierin. Samen met een collega arts en consultant hebben we meegewerkt aan het ontwikkelen van HiX trainingen voor clinici. Doordat we zelf arts zijn, konden we ons zeer goed verplaatsen in de doelgroep wat tot gevolg had dat het door ons ontwikkelde materiaal voor e-learnings en klassikale scholingen als zeer waardevol werd bevonden. De grote verantwoordelijkheid die ons werd toegekend, was een gave start van mijn carrière als jonge arts. Daarnaast was het een unieke ervaring om ‘achter de schermen’ in het ziekenhuis in een multidisciplinair team te werken aan zo’n grote verandering in een zorginstelling.

 

Deel dit artikel

Andere actualiteiten

Interview Dagmar

Naast haar werk als verslavingsarts is ze betrokken bij diverse ICT projecten in de zorg.

Lees meer
Scheepsbel

Bij KINASE luiden we een oude scheepsbel als er iemand bij komt.

Lees meer
Tijmen Hommes in het Parool

Onlangs heb ik mijn opleiding tot medisch specialist beëindigd. Na vier jaar studie, twee jaar coschappen, vier jaar ­promotieonderzoek en...

Lees meer