Medewerkersonderzoek 2023

Medewerkersonderzoek 2023

Werken bij KINASE, hoe is dat nou echt?

16 november 2023

We zaten en zitten weer volop in recruitment-modus, dus krijgen we ook geregeld de vraag ‘hoe is het om bij jullie te werken?’ Wij kunnen dan wel zeggen dat het top is, maar wat vinden onze mensen ervan? Hoe is onze leercultuur?

Daar hebben wij ons eigen, moderne medewerkersonderzoek voor. Want met zoveel bèta’s in huis is meten natuurlijk weten. Geen exacte wetenschap dit keer, wel een gedegen aanpak met likert schaal vragen, open vragen en verdieping. De resultaten, daar zijn we trots op: we komen uit op een prachtige 8,4 als cijfer!

Geweldig om te horen, want daar werken we allemaal hard aan. Wij geloven namelijk dat onze tribe ons ‘echte’ kapitaal is. Van projectleider tot verandermanager, onze klussen zijn vaak taai. We kunnen alleen de zorg laten werken - van GGD tot UMC - als onze mensen goed in hun vel zitten en om kunnen gaan met alle uitdagingen die op hun pad komen in de dagelijkse praktijk. Zo maken wij zorgverleners en hun managers blij. Want alle visies en goede IZA plannen ten spijt, veranderen is vooral actie, samen doen en volhouden.

Waar we ook echt trots op zijn? Dat binnen onze setting de psychologische veiligheid goed zit. De cijfers maken ons blij. Vanuit het geweldige werk van Amyed Mondson weten we hoe belangrijk dat is voor leren en presteren. We besteden er dan ook veel aandacht aan. Er zou wat meer diversiteit kunnen zijn, maar dit werd voor deze fase niet als hoogste prioriteit bepaald door het team. Daarom doken we in de wereld achter dat ‘exacte’ cijfer.

Hoe deden we dat? Het cijfer is natuurlijk geen absolute waarheid. Op basis van de uitkomsten hebben we aanvullende vragen gesteld, een dialoogsessie gehouden en een aantal concrete acties en KPI’s bepaald. Over een paar maanden meten we weer, en weten we waar we samen staan. Hoe we die verandering doen? De diagnose en aanpak zijn belangrijk, maar de uitdaging zit natuurlijk in de uitvoering. Dat weten we uit onze dagelijkse praktijk en bij deze loodgieter mag het thuis absoluut niet lekken. Daarom maken we ook wetenschappelijke concepten graag praktisch in onze acties.

Meer weten? Laat het ons weten. We delen onze aanpak met plezier en horen graag ervaringen uit het veld. Alleen samen kunnen we de zorg laten werken.

Deel dit artikel

Andere actualiteiten

Afronding stage Rianne

It's a wrap! Met een eindpresentatie vol waardevolle lessen sloot Rianne haar stage bij ons af.

Lees meer
Terugblik Samen voor Goud

Met de Olympische Spelen voor de deur organiseerden KINASE en VANDERLAAN op woensdag 5 juni in Hoorn samen hét event...

Lees meer
Medimaat sluit zich aan bij Young KINASE!

Met deze stap wordt Young KINASE de grootste in Nederland op haar gebied.

Lees meer