Hoe wordt gegevensuitwisseling in de zorg in andere landen geregeld?

Hoe wordt gegevensuitwisseling
in de zorg in andere landen geregeld?

Voor deze vraag stond Team Internationaal van Nictiz een tijd geleden. De uitdagingen op het gebied van digitale gegevensuitwisseling in de zorg zijn andere landen ook niet vreemd, dus wat kunnen we in Nederland leren van hoe ze dit in het buitenland hebben aangepakt?

14 april 2023

In het rapport Leren van Andere Landen (2021) heeft Nictiz de zorginformatiestelsels van een aantal landen, zowel binnen als buiten Europa, geanalyseerd en in kaart gebracht. Hierna heeft Team Internationaal niet stilgezeten: er zijn verdiepingssessies op specifieke onderwerpen georganiseerd en het landendossier is verder uitgebreid. 

Al deze kennis wil Nictiz met de buitenwereld delen en het liefst op een interactieve manier: met een tool die aansluit bij de behoeften van de doelgroep. Maar wat zijn die behoeften eigenlijk en waar moet een tool allemaal aan voldoen? Daar konden wij wel mee helpen!

In een requirements analyse hebben we de behoeften van de stakeholders in kaart gebracht: wat zijn hun eisen en wensen? Zowel op inhoudelijk vlak als functionaliteiten en design. Met dit overzicht kan Team Internationaal de koers bepalen in de ontwikkeling van een tool om deze kennis goed te kunnen delen. 

Guusje li

Deel dit artikel

Andere actualiteiten

Hoe wordt gegevensuitwisseling in de zorg in andere landen geregeld?

Voor deze vraag stond Team Internationaal van Nictiz een tijd geleden. De uitdagingen op het gebied van digitale gegevensuitwisseling in...

Lees meer
Project OPEN succesvol afgerond!

Vier jaar geleden startte het landelijke programma OPEN om huisartsen te helpen bij het veilig online delen van medische gegevens...

Lees meer
Live in het Diakonessenhuis

Vrijdag 13 mei gingen we 'Live' in het Diakonessenhuis!

Lees meer