Registratie in de zorg

Registratie in de zorg

Er gebeurt iets interessants in de Nederlandse ziekenhuizen en daar spelen onze consultants een rol in.

19 september 2018

Zorg wordt altijd verleend, maar niet altijd goed geregistreerd. Daarmee komt de financiële afhandeling in het geding. Dat is nadelig voor de patiënt en de zorginstelling. Het corrigeren is extra werk, de zorgverzekeraar is niet blij en de ontwikkeling van ‘value based health care’ komt niet verder.

Steeds meer artsen zien het belang van registreren. “En als we het dan toch doen, dan graag zo makkelijk en correct mogelijk.” Wij geven daarom adviezen over het registratieproces. Dat gaat voornamelijk over de juistheid en tijdigheid van registratie. Echter de aandacht verschuift langzaam richting volledigheid. Wordt alle geleverde zorg überhaupt wel geregistreerd? Een spannend speelveld, omdat het als commercieel denken weggezet kan worden.

Wij vinden het eerder professioneel denken. Onze artsen met verstand van zaken kunnen binnen instellingen de juiste snaar vinden, de grootste ‘bleeders’ aanmerken en mensen meekrijgen. Wij helpen u graag met de registratie in uw ziekenhuis, op onze unieke manier.

Deel dit artikel

Andere actualiteiten

Inspiratie voor de Jonge Gezanten

Je bent jong en je wil wat: problemen in de zorg oplossen!

Lees meer
Onderwijsweekend 2023

Niet alleen de Wipselberg stond in de steigers; ook wij hebben onze kennis en vaardigheden weer flink bijgespijkerd!

Lees meer
Medimaat sluit zich aan bij Young KINASE!

Met deze stap wordt Young KINASE de grootste in Nederland op haar gebied.

Lees meer