Stage bij KINASE, hoe is dat?

Stage bij KINASE, hoe is dat?

Lekker met een bakje koffie op de bank bij Laura tijdens de vaste samenwerk-dag, goed voor elkaar Marijn! De stagiairs van Kinase ondervragen elkaar over de stageperiode. Ben je benieuwd hoe dat is?

09 maart 2022

Hoe zijn jullie bij Kinase terechtgekomen?

Eigenlijk op dezelfde manier! Na onze stages in het ziekenhuis voor de studie Technical Medicine wilden we allebei ontdekken hoe het er aan de andere kant van de zorg aan toe gaat. Tijdens een congres kwamen wij in contact met Kinase en besloten we in gesprek te gaan over de mogelijkheid voor een stage. Op een feestje afgelopen zomer troffen we elkaar en kwamen we er achter dat we beide stage gingen lopen, heel gezellig!

Wat waren je verwachtingen van de stage? Klopte dit ook?

Marijn: Het was meteen duidelijk dat ik mee zou helpen met de werkzaamheden van Lieke, en dan vooral met betrekking tot de Medical Scribes tak van het bedrijf. Daarnaast had ik verwacht dat de stage vooral uitvoerend zou zijn. Dit bleek ook te kloppen en ik vind het heel leuk! Je hebt aan het einde van de dag hierdoor echt een gevoel dat je iets hebt bereikt. Dat is heel anders dan onderzoek doen, wat voor onze studie vaak nodig is.

Hoe belangrijk is je studieachtergrond voor de stage die je doet?

Wij studeren beide Technical Medicine, maar vinden dat dit niet per se nodig is voor de stage. Het is belangrijk om een klik te hebben met het bedrijf en dus met het verbeteren van processen in de zorg, want daar staat Kinase voor. Als je affiniteit hebt met de zorg en met andere studenten, komt het helemaal goed.

Als de studie niet heel belangrijk is, welke eigenschappen komen dan goed van pas tijdens een stage bij Kinase?

Laura: Flexibiliteit en assertiviteit! Er verandert veel, dat gebeurt snel en onverwachts. Je moet je snel kunnen aanpassen en alle taken kunnen laten vallen wanneer dat nodig is. Daarnaast moet je assertief zijn en niet bang om je handen uit de mouwen te steken.

Hoe ziet een gemiddelde dag van een Kinase stagiair er uit?

Laura: We hebben elke dag een dagstart met Lieke om te bespreken hoe het gaat en wat we die dag gaan doen. Daarnaast zijn er nog enkele meetings op een dag, Marijn zit bijvoorbeeld bij een sales meeting over de Medical Scribes en ik neem deel aan het Marketing en Communicatie overleg. Verder werk je veel aan projecten, dit kunnen kleine dingen zijn zoals het maken van een rooster of grotere dingen zoals het maken van een plan van aanpak voor een project.

Marijn: Daarnaast werken we dus een dag per week samen aan een groter project. Dat is efficiënt en natuurlijk heel gezellig!

Tot slot, waarom zou je iemand aanraden om stage te komen lopen bij Kinase?

Wij zouden een stage hier aanraden omdat je heel veel kan oppakken en leren, ook op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. Daarnaast is het leuk om in een klein bedrijf te werken, waar een goede sfeer hangt en iedereen elkaar kent. Je krijgt direct waardering voor je werk, iets wat je niet op elke stageplek zal tegenkomen. Als je een idee hebt, kan je dit meteen gaan doen!

Interview Laura Marijn

Deel dit artikel

Andere actualiteiten

Afronding stage Rianne

It's a wrap! Met een eindpresentatie vol waardevolle lessen sloot Rianne haar stage bij ons af.

Lees meer
Terugblik Samen voor Goud

Met de Olympische Spelen voor de deur organiseerden KINASE en VANDERLAAN op woensdag 5 juni in Hoorn samen hét event...

Lees meer
Medimaat sluit zich aan bij Young KINASE!

Met deze stap wordt Young KINASE de grootste in Nederland op haar gebied.

Lees meer