Toegevoegde waarde?

Toegevoegde waarde?

Coronacrisis en de rol van de coassistent. Door de huidige belasting van zorgverleners is er nog minder tijd voor administratie. Tegelijkertijd zitten duizenden coassistenten werkloos thuis. Ziet er iemand kansen?

31 maart 2020

Het is crisis. De omstandigheden veranderen. Veel bedrijven gaan na waar ze nu de meeste waarde toevoegen. Zo ook wij. Veel artsen die niet meer dagelijks aan bed staan, gaan na waar ze de meeste waarde kunnen toevoegen. Zo ook wij.

Onze consultants zijn voorlopig nodig op hun opdrachten die in tijden van rep en roer (juist) doorlopen. De meeste hebben zich daarnaast aangemeld om in te springen op de SEH of IC.

Er is een dienst die wij leveren en waar we niet zeker van zijn of die op dit moment waarde toevoegt. We willen je vragen mee te denken. Het gaat om de administratieve ondersteuning van artsen door coassistenten. Meestal aangeduid als de “medical scribe”, of zoals wij het ook wel noemen “de rechterhand”.

KINASE is ooit opgericht om de zorg te laten werken. Minder administratie en meer aandacht voor patiënt en innovatie. Met onze huidige pijlers komen we een heel eind. Toch kwamen we er kort voor de crisis achter dat een deel van de artsen aanvullend geholpen is door een scribe.

Door de huidige crisis en de belasting van zorgverleners is er nog minder tijd voor administratie. Administratie die wel nodig is voor de aanvraag van de juiste vervolgonderzoeken, dossiervoering voor collega’s die inspringen, het beddenoverzicht en als de rook optrekt de declaratie van zorg.

Tegelijkertijd zitten duizenden coassistenten werkloos thuis. En is er de behoefte om te helpen. De “match” is daarom in veel ziekenhuizen als vanzelf gemaakt. Coassistenten helpen in allerlei ondersteunende taken. Maar een gedegen instructie voor het werk ontbreekt en de planning en organisatie is soms lastig.

Zou een coördinerende rol van Young KINASE hier een rol kunnen spelen, vragen wij ons af. Wij hebben de ervaring, kunnen helpen inwerken, plannen en bezitten een groot studentenbestand met gescreende toppers. Ziet er iemand kansen? Uiteraard tegen gereduceerde tarieven. We zijn benieuwd en horen het ook graag als we niet nodig zijn, dan richten we ons op de zaken die meer waarde toevoegen. Reacties graag via Bas@kinase.nl.

Dank voor het meedenken en veel succes in deze tijd.

Bas Vreugdenhil MD, Wessel Fuijkschot MD, PhD, Lodewijk Schmit Jongbloed MD (niet praktiserend), MBA

Laatdedokterdokterenzondertekst

Deel dit artikel

Andere actualiteiten

Samen Voor Goud - Zorg als topsport

Met de Olympische Spelen voor de deur organiseren KINASE en VANDERLAAN op woensdag 5 juni samen hét event voor innovatie...

Lees meer
TiiM congres 2024

“De Technisch Geneeskundige als cruciale verbinder tussen techniek en werkvloer."

Lees meer
Medimaat sluit zich aan bij Young KINASE!

Met deze stap wordt Young KINASE de grootste in Nederland op haar gebied.

Lees meer