De Kool curve?!

De Kool curve?!

Het viel een van onze consultants op, dat zijn opdrachten weliswaar divers zijn, maar dat er ook een overeenkomst is. Ja, een heuse gemeenschappelijke factor. Martijn Kool visualiseerde dit als een curve. Waarbij eerst een hobbel genomen moet worden, voordat het zichtbaar wordt wat het oplevert. Een handig beeld, dat we binnen ons bedrijf de "Kool curve" zijn gaan noemen.

08 december 2020

­­De opdrachten die we uitvoeren bij KINASE kunnen veel van elkaar verschillen. We helpen met het optimaliseren van het EPD, we gaan op zoek naar het juiste geneesmiddel of we geven nieuwe digitale technieken een zachte landing in de zorg.

Maar ondanks de verschillen hebben al deze opdrachten wel een ding gemeen: verandering. Ze zorgen voor een nieuwe manier van werken. En dat is in het begin altijd even investeren. Hierdoor lijkt het niet altijd direct duidelijk dat deze nieuwe manier van werken voordelig is. Pas later wordt de echte (tijds)winst zichtbaar.

Dit concept van een verandering is makkelijk te vangen in een curve, zoals hieronder aangegeven. Verticaal staat de ‘werklast’ ervaring, horizontaal de tijd. En wij merken binnen KINASE dat we die curve op verschillende manieren kunnen beïnvloeden. We kunnen door onze kennis de drempel lager en korter maken, waardoor de investering kleiner wordt en het voordeel eerder behaald is.

Dus als er een nieuwe werkwijze, een nieuw geneesmiddel of een nieuwe techniek geïmplementeerd wordt, kijk dan niet te veel op tegen die drempel. Bedenk dan, met de juiste mensen en middelen om je heen om te helpen, dat het de investering meestal waard is.

 Schermafbeelding 2020 12 22 150956

Deel dit artikel

Andere actualiteiten

Inspiratie voor de Jonge Gezanten

Je bent jong en je wil wat: problemen in de zorg oplossen!

Lees meer
Onderwijsweekend 2023

Niet alleen de Wipselberg stond in de steigers; ook wij hebben onze kennis en vaardigheden weer flink bijgespijkerd!

Lees meer
Medimaat sluit zich aan bij Young KINASE!

Met deze stap wordt Young KINASE de grootste in Nederland op haar gebied.

Lees meer