De Kool curve?!

De Kool curve?!

Het viel een van onze consultants op, dat zijn opdrachten weliswaar divers zijn, maar dat er ook een overeenkomst is. Ja, een heuse gemeenschappelijke factor. Martijn Kool visualiseerde dit als een curve. Waarbij eerst een hobbel genomen moet worden, voordat het zichtbaar wordt wat het oplevert. Een handig beeld, dat we binnen ons bedrijf de "Kool curve" zijn gaan noemen.

08 december 2020

­­De opdrachten die we uitvoeren bij KINASE kunnen veel van elkaar verschillen. We helpen met het optimaliseren van het EPD, we gaan op zoek naar het juiste geneesmiddel of we geven nieuwe digitale technieken een zachte landing in de zorg.

Maar ondanks de verschillen hebben al deze opdrachten wel een ding gemeen: verandering. Ze zorgen voor een nieuwe manier van werken. En dat is in het begin altijd even investeren. Hierdoor lijkt het niet altijd direct duidelijk dat deze nieuwe manier van werken voordelig is. Pas later wordt de echte (tijds)winst zichtbaar.

Dit concept van een verandering is makkelijk te vangen in een curve, zoals hieronder aangegeven. Verticaal staat de ‘werklast’ ervaring, horizontaal de tijd. En wij merken binnen KINASE dat we die curve op verschillende manieren kunnen beïnvloeden. We kunnen door onze kennis de drempel lager en korter maken, waardoor de investering kleiner wordt en het voordeel eerder behaald is.

Dus als er een nieuwe werkwijze, een nieuw geneesmiddel of een nieuwe techniek geïmplementeerd wordt, kijk dan niet te veel op tegen die drempel. Bedenk dan, met de juiste mensen en middelen om je heen om te helpen, dat het de investering meestal waard is.

 Schermafbeelding 2020 12 22 150956

Deel dit artikel

Andere actualiteiten

Hoe wordt gegevensuitwisseling in de zorg in andere landen geregeld?

Voor deze vraag stond Team Internationaal van Nictiz een tijd geleden. De uitdagingen op het gebied van digitale gegevensuitwisseling in...

Lees meer
Project OPEN succesvol afgerond!

Vier jaar geleden startte het landelijke programma OPEN om huisartsen te helpen bij het veilig online delen van medische gegevens...

Lees meer
Live in het Diakonessenhuis

Vrijdag 13 mei gingen we 'Live' in het Diakonessenhuis!

Lees meer