Deel 4 van: De gezichten van YK

Deel 4 van: De gezichten van YK

De gezichten van YK met dit keer Britney Vermeer! Britney is 21 jaar en woont in Nieuwegein. Ze is derdejaars geneeskundestudent bij het UMCU.

30 november 2021

Wat wil je worden als je later groot bent?

Ik weet nog niet precies wat ik wil worden als ik groot ben. Wel wil ik in de gezondheidszorg blijven als arts of meer in het management, aangezien ik het menselijk lichaam heel interessant vind en ik het fijn vind om mensen te helpen.


Wat was je opdracht bij YK en wat deed je daar precies?

Mijn vorige opdracht bij YK was het werken bij de thuismonitoring van COVID patiënten in het St. Antonius Ziekenhuis Utrecht/Nieuwegein. Door dit initiatief konden coronapositieve patiënten eerder naar huis (met of zonder zuurstof) en kwamen er bedden vrij voor nieuwe patiënten. Met thuismonitoring worden de mensen thuis gebeld en worden waardes die zij invullen in de app met betrekking tot zuurstofsaturatie, temperatuur, kortademigheid etc. gemonitord. 

 

Hoe ervaarde jij het werken bij deze opdracht en wat voegde werken binnen deze opdracht toe aan je studie/carrière?

Ik vond dit heel leuk en leerzaam. Het was mijn eerste ervaring met patiëntencontact. Ik leerde veel over de effecten van het coronavirus en hoe het ziekenhuis hierop inspeelt. Ook vond ik het heel leuk om het verhaal achter de patiënt te leren kennen. Mensen hebben baat bij een luisterend oor. Dit heb ik vervolgens weer mee kunnen nemen tijdens mijn coschappen waardoor ik veel minder zenuwachtig was bij de poli. Ook ben ik erachter gekomen dat longgeneeskunde een heel interessant vakgebied is.