Interview Jeanne

Interview Jeanne

Onze Jeanne gaf een interview. Ze is geïnteresseerd in uitkomsten van zorg. Welke arts is dat niet, vraag je je misschien af?

05 maart 2019

Oké, maar Jeanne’s interesse gaat misschien wel iets verder dan gemiddeld. Ze heeft zich verdiept in het concept ‘value based healthcare’. Dat heeft geleid tot haar huidige rol als projectleider van een werkgroep.

Deze groep maakt een set aanbevelingen voor diagnose, behandeling en nazorg bij patiënten met chronische lymfatische leukemie (CLL).

“Voor CLL waren er nog geen lopende VBHC-projecten, terwijl het er zich juist voor leent. CLL is een chronische aandoening met relatief veel ziektejaren, veel onzekerheden en dus een grote impact op de kwaliteit van leven.” Aldus Jeanne.

In de groep zijn uiteraard een patiënt en een verpleegkundig specialist vertegenwoordigd. Maar ook hematoloog Lidwine en VBHC-expert Hubert nemen deel. Daarnaast is farmaceut AbbVie betrokken. Jeanne vormt de spin in het web.

Het is daarmee een goed voorbeeld van een project uit de “Samen sterk” pijler van KINASE. Benieuwd wat een ‘arts met verstand van zaken’ aan uw project kan toevoegen. Neem contact op met Ruben.

Deel dit artikel

Andere actualiteiten

Zo maken we IZA waar: de menukaart

Waarom we opleiding voor IZA-transformatie
à la carte moeten aanbieden

Lees meer
Zo maken we IZA waar: samenwerken in de zorg

Als je wil samenwerken in de zorg, moet je de ballen hebben om toe te geven dat een ander iets...

Lees meer
Medimaat sluit zich aan bij Young KINASE!

Met deze stap wordt Young KINASE de grootste in Nederland op haar gebied.

Lees meer