Nominatie DZLW Award: BovenIJ

Nominatie DZLW Award: BovenIJ

"Harde techniek, zacht laten landen"
Met het project eOverdracht heeft het BovenIJ iets bijzonders gedaan.

06 juni 2023

Probleem: Wanneer een patiënt uit het het ziekenhuis weer naar huis mag, is dat vaak een mooi moment. Soms is er nog zorg nodig. Om de juiste zorg te kunnen bieden, hebben thuiszorgorganisaties voldoende informatie over de patiënt nodig. Voorheen werd deze informatie handmatig overgenomen uit het EPD, dagelijks aangevuld en vervolgens gedeeld met verschillende VVT-instellingen. Soms digitaal en soms via een brief die meegegeven werd aan de patiënt. Dat kostte de betrokkenen veel tijd en het risico op onvolledige of zelfs onjuiste informatie was niet gering.

Oplossing: Met het project eOverdracht heeft het ziekenhuis deze nazorgaanvraag geïntegreerd met het EPD. Nu wordt de benodigde informatie over de patiënt rechtstreeks uit het EPD gehaald. Dit levert veel tijd op voor de verpleegkundigen die de aanvraag starten. Ook voor de transferverpleegkundige die de thuiszorg verder regelt heeft het grote voordelen. Voor de patiënt betekent dit dat de thuiszorgorganisatie complete en juiste informatie heeft en daardoor de beste zorg kan ontvangen.

Succesfactor: Door niet alleen de techniek klaar te zetten, maar ook oog te hebben voor de mensen die de techniek gaan gebruiken, heeft het BovenIJ dit project tot een groot succes weten te maken.

Op 29 juni wordt de DZLW award uitgereikt en het "eOverdracht" is een van de kanshebbers.

Meer weten, stemmen of langskomen?

Deel dit artikel

Andere actualiteiten

Samen Voor Goud - Zorg als topsport

Met de Olympische Spelen voor de deur organiseren KINASE en VANDERLAAN op woensdag 5 juni samen hét event voor innovatie...

Lees meer
TiiM congres 2024

“De Technisch Geneeskundige als cruciale verbinder tussen techniek en werkvloer."

Lees meer
Medimaat sluit zich aan bij Young KINASE!

Met deze stap wordt Young KINASE de grootste in Nederland op haar gebied.

Lees meer