Stage lopen bij KINASE

Stage lopen bij KINASE

De zorg laten werken als stagiaire: IT-specialist Rianne aan het woord.

11 april 2024

Wist je dat je ook stage kunt lopen bij ons? En dat dat ook kan voor een studie zonder medische achtergrond?

Rianne is recent bij ons gestart met het onderzoeken en verder ontwikkelen van Privacy en Informatiebeveiliging binnen KINASE. Dat doet zij voor haar stage voor de studie Business IT & Management. Privacy staat bij ons al goed, maar tegenwoordig is dat een onderwerp dat altijd aandacht verdient.
Daarom vertelt Rianne er graag meer over!

Waar ben je mee bezig tijdens je opdracht?
"Ik ben bezig met het optimaliseren van personeelsprocessen op basis van de AVG. Dit houdt in dat ik kijk naar hoe we als KINASE nog veiliger met data om kunnen gaan. Zo heb ik laatst een presentatie gegeven om de bewustwording rondom cyber security bij iedereen on top of mind te krijgen."

Waarom is dat belangrijk?
"Vanuit mijn studie ben ik veel bezig met het AVG-proof maken van organisaties. Voor opdrachtgevers van KINASE is het essentieel om veilig met data om te gaan, dus daarom is het voor ons ook belangrijk. Voor de meeste mensen is het onderwerp niet top of mind, dus het helpt om het aandacht te blijven geven en goed te implementeren."

En hoe is het om vanuit de studiebanken nu rond te lopen bij een groeiende organisatie als KINASE?
"Ik vind het leuk om te ervaren hoe het werkende leven eruitziet en echt onderdeel te zijn van de organisatie. Ik heb wel eerder stages gedaan, maar nog niet op een kantoor gewerkt. De drive en gezelligheid op kantoor krijg ik veel energie van. Het is ook wennen, maar ook dat is leerzaam."

Wat is het vervolg?
"Na de analyse gaan we natuurlijk aan de slag met implementatie en zo privacy nog beter te maken. Want als implementatieclub, kunnen we het natuurlijk niet bij alleen een goede analyse laten."

Goed bezig Rianne, blij dat je er bent!

En ben jij ook benieuwd naar KINASE als stageplek? Neem contact op met Sarah!

Deel dit artikel

Andere actualiteiten

Samen Voor Goud - Zorg als topsport

Met de Olympische Spelen voor de deur organiseren KINASE en VANDERLAAN op woensdag 5 juni samen hét event voor innovatie...

Lees meer
TiiM congres 2024

“De Technisch Geneeskundige als cruciale verbinder tussen techniek en werkvloer."

Lees meer
Medimaat sluit zich aan bij Young KINASE!

Met deze stap wordt Young KINASE de grootste in Nederland op haar gebied.

Lees meer