Welkom Laura!

Welkom Laura!

06 februari 2024

Ik zie dat je druk in overleg bent, maar ik wil je graag wat vragen over je start bij KINASE. Hoe is dat gegaan?

“Ik kende KINASE al via Suzanne. Zij werkt hier al een paar jaar en ik werd heel enthousiast van haar verhalen! Toen ik haar op het TiiM-congres van de NVvTG zag wakkerde dat enthousiasme verder aan. Nadat ik bij Young KINASE had gewerkt stond er een vacature open en toen wist ik; dit is het moment!”

Waar ben je nu mee bezig?

“Ik viel met m'n neus in de boter, want ik werk nu aan een opleidingsopdracht bij het Prinses Máxima Centrum voor Kinderoncologie waar we nauw samenwerken met onze collega's in het UMC Utrecht. Wij verzorgen de opleiding voor de nieuwe versie van hun EPD. Met 5 Kinasianen passen we onze menukaart toe zodat aan ieders leerbehoefte wordt voldaan. Die nauwe samenwerking geeft me een ultieme start met mijn collega's. Ik ben nu echt in de praktijk aan het ontdekken wat werken volgens de KINASE methodiek inhoudt.”

Hoe zou je die aanpak omschrijven?

“Wij kijken breder dan alleen de inhoudelijke opleiding. Hoe is de zorg georganiseerd, hoe kunnen wij deze verandering ondersteunen en wat hebben de zorgverleners nodig. Dat betekent dat we veel vragen en luisteren; ik kom niet veel vertellen, maar juist veel ophalen.”

Waar heb je je het meest over verwonderd in je eerste maanden?

“Ik vind het leuk om zoveel aspecten van de zorg te zien. Na een jaar afstuderen in het UMCU dacht ik dat ik wist hoe de zorg werkte; nou echt niet! Er is zoveel meer dan ik vanuit mijn studie Technische Geneeskunde heb gezien.”

Heb je nog een nabrander?

“Nou, ik moet weer verder. We hebben ruim 600 HiX-gebruikers op te leiden!”

Deel dit artikel

Andere actualiteiten

Samen Voor Goud - Zorg als topsport

Met de Olympische Spelen voor de deur organiseren KINASE en VANDERLAAN op woensdag 5 juni samen hét event voor innovatie...

Lees meer
TiiM congres 2024

“De Technisch Geneeskundige als cruciale verbinder tussen techniek en werkvloer."

Lees meer
Medimaat sluit zich aan bij Young KINASE!

Met deze stap wordt Young KINASE de grootste in Nederland op haar gebied.

Lees meer