Simon

Simon

Technische geneeskundestudent Simon geeft eerst nog even een slinger aan zijn afstuderen en vliegt daarna naar het zonnige Zuid-Amerika. Ondanks dat hij zichzelf na zijn reis eerder in de onderzoekswereld ziet werken, heeft hij veel gehad aan het werken bij Young KINASE. Hij deelt zijn ervaring graag met jou.

Nog nooit een studie-gerelateerd bijbaantje gehad

Op een dag werd ik geappt door een vriend die bij Young KINASE werkte: ‘Kom je helpen bij de vaccinatiestraat?’ Aangezien ik al een aantal jaar Technische Geneeskunde studeerde en nog nooit een studie-gerelateerd bijbaantje had gehad, leek me dit een goed idee.

Een van de opdrachten die ik heb uitgevoerd was in een GGZ-instelling in Leiden. Daar werd het elektronisch patiëntendossier vernieuwd. Dat duurde een aantal dagen: in de tussentijd moesten de artsen de gegevens van de patiënten bijhouden in Excel of in Word. Aan ons de taak om in die tussentijd alle gegevens te bundelen en op de juiste manier een plekje te geven in het nieuwe systeem. Zeker bij een GGZ-instelling is het cruciaal dat er geen gegevens verloren gaan. Het mag bijvoorbeeld niet gebeuren dat zelfmoordneigingen niet geregistreerd staan.

Ingehuurd als upcoming professionals

Bij deze opdracht waren er twee dingen echt leuk. Ten eerste waren we als upcoming professionals ingehuurd: de aanpak werd volledig bij ons neergelegd. We waren met zes studenten, inclusief een coördinator. We stelden samen vast welke afdelingen er als eerst werden behandeld en hielden bij welke gegevens al geregistreerd waren. Ten tweede vond ik het fijn om overzicht te houden en dingen te organiseren. Je wil niet het overzicht kwijtraken en alles weer twaalf keer moeten nalopen.

Normaal gesproken werk je - als je aan de voorkant van de zorg staat - alleen maar met een EPD-systeem. Je hebt geen idee van wat er allemaal aan de achterkant gebeurt. Vaak dacht ik gewoon: waarom brengt men niet de juiste partijen bij elkaar om dit even te fixen? Nu weet ik beter.

Tijdens de pandemie sprong Young KINASE ook bij om verschillende huisartsen en teststraten te ondersteunen. Ik heb toen ook mijn steentje bij kunnen dragen. Samen met een paar anderen Young Kinasianen hielpen we met de administratie en registratie van de teststraten. Het werk was heel divers: van mensen verwelkomen en gele boekjes stempelen tot het bepalen van looproutes en het registreren van vaccinaties voor het RIVM. Het was hard werken, maar ik vond het heel leuk om te doen door de afwisselende werkzaamheden. En ohjah, het zijn allemaal hele sociale mensen die bij Young KINASE werken, geen idee hoe ze dat voor elkaar krijgen! 

Andere kant van de zorg gezien

Ik heb door Young KINASE een andere kant van de zorg gezien, waardoor ik veel kennis heb opgedaan voor later. Het is een bedrijf dat de juiste partijen bij elkaar brengt en echt dingen kan realiseren in de zorg. Wel vind ik mezelf meer een onderzoeker in plaats van een consultant. Het werken bij Young KINASE heeft me wel geleerd dat ik graag op projectbasis werk.

Koffie?
Benieuwd wat Young KINASE voor jouw project kan betekenen? Bel of mail Diederik, hij vertelt je er alles over tijdens een kop koffie. Dan horen we meteen graag meer over jouw project.

Telefoonnummer: 06-14295809
Mailadres: diederik@kinase.nl
Meer contactgegevens