Ylva

Ylva

Ylva zit in het eindstadium van haar studie Klinische Technologie aan de TU Delft. Omdat ze de technische kant van geneeskunde erg interessant vindt, heeft ze de opdrachten van Young Kinase met veel plezier gedaan. Ze deelt graag haar ervaring met jou.

Steentje bijdragen

Nadat ik al mijn vakken en stages had afgerond van mijn studie Klinische Technologie aan de TU Delft, heb ik er bewust voor gekozen om niet af te studeren. We zaten midden in de pandemie waardoor het moeilijk was om in een kliniek te werken. Daarom heb ik een tussenpauze genomen, een soort kleine overbruggingsperiode. Ik ben toen benaderd door medestudenten die stageliepen bij Young KINASE. Zij zeiden: ‘We hebben verschillende vacatures open staan, lijkt het je leuk om te solliciteren?’ Omdat ik mijn steentje wilde bijdragen, besloot ik dat te doen.

Young KINASE gaf me zelfvertrouwen

Zo kwam ik terecht bij een grote GGZ-instelling in Leiden. Zij gingen over naar een nieuw elektronisch patiëntendossier. Als je van dossier verandert, is er een periode dat je helemaal down gaat. In die ‘downtime’ hebben wij meegeholpen. Lieke, de manager van Young Kinase, had mij gevraagd om dit project te coördineren. Dat had ik nog nooit eerder gedaan. Dus eerst had ik zoiets van: misschien moet je maar iemand vragen die meer gekwalificeerd is. Maar Lieke was super enthousiast en gaf me zelfvertrouwen. Ze zei dat ik veel over mezelf kon leren. Achteraf ben ik erg blij dat ze dit zo heeft aangepakt, anders was ik waarschijnlijk geen coördinator geworden.

Wat ik precies moest doen? Het was een kwestie van veel bellen en vergaderen. Maar het allerbelangrijkste was dat de gegevens tijdens de downtime op een aparte schijf werden gezet, op een juiste manier werden gerapporteerd en weer in het nieuwe én oude systeem belandden. Ik had veel contact met de mensen van de GGZ, verdeelde de opdrachten onder de vijf studenten en bedacht hoe we het gingen aanpakken. Iedereen kon meedenken en had ook inspraak. We hielden ons vooral bezig met de vraag: hoe kan je informatie het beste opslaan op een manier dat het weer makkelijk te vinden is? 

Verschillende achtergronden

Het was een leuke, diverse groep. Iedereen had een andere studieachtergrond: Health en Life Sciences, Geneeskunde, Biomedische Wetenschappen en Technische Geneeskunde. Het was gezellig onderling, maar iedereen was ook erg ijverig. Alle studenten, inclusief ikzelf, hebben veel geleerd over nieuwe systemen. Bijvoorbeeld ook hoe het DBC (diagnose-behandelcombinatie, de financiële afhandeling van de zorg) systeem werkt. Dat systeem is gewisseld vanaf 2022 in de GGZ en werkt nu een tikkeltje anders. Daar hebben we ook veel van moeten overzetten. 

Omdat ik de technische kant van geneeskunde altijd al heel leuk vond, was het erg interessant om met deze systemen bezig te zijn. Niet alleen spraken de werkzaamheden me aan, maar ook hebben we best veel verdiend. Daar ben ik heel tevreden over.

Goede voorbereiding

Wat ik na mijn afstuderen ga doen? Dan wil ik het liefst in een multidisciplinair team werken om te helpen in de oncologie. Ik denk dat Young KINASE me hier goed op heeft voorbereid. Ik heb geleerd hoe je moet samenwerken, hoe je met privacygevoelige gegevens omgaat én hoe het is om als coördinator te opereren. 

Koffie?
Benieuwd wat Young KINASE voor jouw project kan betekenen? Bel of mail Diederik, hij vertelt je er alles over tijdens een kop koffie. Dan horen we meteen graag meer over jouw project.

Telefoonnummer: 06-14295809
Mailadres: diederik@kinase.nl
Meer contactgegevens