Deel 5 van: De gezichten van YK

Deel 5 van: De gezichten van YK

Anna Oorthuys is 25 jaar en woont in Amsterdam. Momenteel zit zij in de laatste fase van de studie geneeskunde. Over ongeveer vier maanden is ze klaar.

21 februari 2022

Wat wil je later worden? 

Uiteindelijk wil ik later huisarts worden. Daar zou ik graag wat andere dingen bij doen. Zo wil ik graag de opleiding tot seksuoloog volgen. Het lijkt me heel leuk om als huisarts een beetje te ondernemen en bezig te zijn met het verbeteren/innoveren van de zorg.  

Wat is je huidige opdracht bij YK en wat doe je daar precies? 

Op dit moment doe ik geen opdracht bij YK omdat ik fulltime bezig ben met mijn semiartsstage. Als ik hiermee klaar ben, begin ik graag aan een langere opdracht. In de vakantie voor mijn semiartsstage heb ik een aantal dagen gewerkt in het JBZ als floor support tijdens de GoLive van HIX 6.2. Dit was de eerste klus die ik bij YK heb gedaan. 

Hoe zie jij de positieve impact die jouw werk heeft terug bij de opdrachtgever? 

Tijdens de GoLive van HIX 6.2 stond ik als floor support in het JBZ. Wij waren er om artsen, verpleegkundigen en ander zorgpersoneel te ondersteunen bij de nieuwe versie van HIX. Het was heel interessant om de ziekenhuiszorg een keer van een andere kant te zien. De meeste mensen waren heel blij met de hulp die wij konden bieden. Hierdoor ging het implementeren van een nieuw systeem (update van het EPD) een stuk gestroomlijnder.  

 Hoe ervaar jij het werken op deze opdracht en wat voegt het toe aan je carrière? 

De opdracht waar ik aan gewerkt heb was maar kort. Toch heb ik er al veel van geleerd. Nooit eerder heb ik stilgestaan bij de organisatie die het vergt om iets nieuws te implementeren in het ziekenhuis. Ook was ik verrast door de hoeveelheid mensen die niet blij waren met de veranderingen, en dit duidelijk lieten blijken. Het was leuk om te zien dat, met de juiste ondersteuning, de meeste mensen hun mening snel konden bijstellen. Ik zie ernaar uit om nog meer te leren tijdens de mogelijke volgende opdrachten bij YK.  

Anna Oorthuys

Deel dit artikel

Andere actualiteiten

Afronding stage Rianne

It's a wrap! Met een eindpresentatie vol waardevolle lessen sloot Rianne haar stage bij ons af.

Lees meer
Terugblik Samen voor Goud

Met de Olympische Spelen voor de deur organiseerden KINASE en VANDERLAAN op woensdag 5 juni in Hoorn samen hét event...

Lees meer
Medimaat sluit zich aan bij Young KINASE!

Met deze stap wordt Young KINASE de grootste in Nederland op haar gebied.

Lees meer